ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ.Μητσοτάκης και Ν.Δένδιας επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία για την αναγνώριση του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ

Η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη μας σέρνει στην άβυσσο

Κ.Μητσοτάκης και Ν.Δένδιας επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία για την αναγνώριση του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού πήρε το «σήμα» από την ΕΕ αποφάσισε να σύρει την Ελλάδα στην άβυσσο, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε το πρωί της Τρίτης ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ως «κατάφορη παραβίαση των παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου» την αναγνώριση την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ, από τη Ρωσία.

Παράλληλα το ελληνικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του τονίζει ότι η Ελλάδα «τάσσεται υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών».

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει, τέλος, ότι η Ελλάδα «θα συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή».

Πρόκειται για μια ανακοίνωση εν δυνάμει επικίνδυνη για τη χώρα μας, καθώς αντί να κρατήσουμε ουδέτερη στάση απειλούμε τη Ρωσία με κυρώσεις. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ είχε υποστηρίξει ότι «αν η Ρωσία δεν είναι ασφαλής, τότε δεν θα είναι κανείς», ότι και εάν σημαίνει αυτό για τη χώρα μας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Η αναγνώριση από τη Ρωσία της παράνομης και μονομερούς ανακήρυξης “ανεξαρτησίας” των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας αποτελεί κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, και των συμφωνιών του Μινσκ.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών και καταδικάζει κάθε απόφαση που αντιβαίνει τις θεμελιώδεις αυτές αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα διαβουλευθεί και θα συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.