Οργισμένη αντίδραση από Μόσχα στα νέα σενάρια ρωσικής ανάμιξης στην Ελλάδα: «Fake news – Σαχλαμάρες και ανοησίες»

Οργισμένη αντίδραση από Μόσχα στα νέα σενάρια ρωσικής ανάμιξης στην Ελλάδα: «Fake news – Σαχλαμάρες και ανοησίες»

Με μπαράζ από οργισμένα tweet και αναρτήσεις στο facebook η Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα αντέδρασε στις δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ περί ανάμιξης της Ρωσίας στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Παρά το γεγονός ότι οι δηλώσεις αυτές στη συνέχεια διαψεύσθηκαν από την αμερικανική Πρεσβεία εξαιτίας λάθους στη μετάφραση τηλεοπτικού σταθμού, όπως και αποδείχθηκε, η ρωσική Πρεσβεία δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά της.

«Οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής ανάμειξης στα εσωτερικά ζητήματα και χειραγώγησης πληροφοριών δεν αξίζουν καν σχόλιο. Ανήκουν στη γνωστή πλέον κατηγορία του highly likely, η οποία είναι συνώνυμο των fake news», γράφει το ένα tweet.

Με δεύτερο σχόλιο αναφέρει:

«Όσον αφορά στις σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας είναι ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις».

https://twitter.com/RFEmbassyGr/status/1103319906806874112

Νωρίτερα η Ρωσική πρεσβεία ανέβασε μια δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν που είναι παρόμοια με αυτή που είχε γίνει στις 07/12/2018 στην Μόσχα ενώπιον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και στην οποία ο Β.Πούτιν είχε χαρακτηρίσει «σαχλαμάρες τις θεωρίες συνωμοσίας για ρωσική παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας».

Πρόεδρος Πούτιν: «Δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην Ελλάδα ή στη Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας.

Είναι απλά ανοησίες, σαχλαμάρες»

Η ανάρτηση έγινε μετά την περιπετειώδη απόδοση της δήλωσης του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ ο οποίος είπε:

«Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικό Πατριάρχη. Δεν μπορώ να πω ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η λάθος μετάφραση από τηλεπτικό σταθμό έλεγε: «έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.