ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ. Κατρούγκαλος: Συνάντηση στην Τουρκία με Μ. Τσαβούσογλου με φόντο το Κυπριακό

Γ. Κατρούγκαλος: Συνάντηση στην Τουρκία με Μ. Τσαβούσογλου με φόντο το Κυπριακό

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος μεταβαίνει αύριο στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο κ. Κατρούγκαλος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο θα έχουν συνάντηση στην περιοχή της Αττάλειας.

Στη λιτή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ τονίζεται ότι κατά την επίσκεψη του κ. Κατρούγκαλου οι δυο υπουργοί θα συζητήσουν «για διμερή και περιφερειακά ζητήματα».

Παρά ταύτα, σύμφωνα με διαρροές του ελληνικού ΥΠΕΞ, το βασικό θέμα στη συνάντηση αναμένεται να είναι οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.

Στο δημοσίευμα της Hurriyet υπενθυμίζεται η πρόσφατη, διήμερη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου, κατά την οποία είχε επαφές με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Κυπριακό στο επίκεντρο

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που αυτές τις ημέρες πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο, υποστήριξε, αναφερόμενος στο Κυπριακό, ότι θα ζητήσει από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου «να ακούσω πιο συγκεκριμένες απόψεις, γιατί δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της άλλης πλευράς».

Όπως επεσήμανε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, βούληση της Ελλάδας και της Κύπρου είναι «να λυθεί το Κυπριακό… χθες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό, εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος, μπορεί να επιτευχθεί αν ξεκινήσει μια άτυπη, προπαρασκευαστική, αρχικά, συζήτηση ώστε να καταγραφεί πρόοδος «που θα μας επιτρέψει όταν ξεκινήσουν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις να αξιοποιήσουμε όλη την πρόοδο που έχει γίνει στο Κραν Μοντανά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.