Βίντεο: Πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα απαγγέλλουν Ελληνικά ποιήματα ως ένδειξη αλληλεγγύης

Βίντεο: Πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα απαγγέλλουν Ελληνικά ποιήματα ως ένδειξη αλληλεγγύης

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών συμμετέχει ενεργά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη μετάδοση του μηνύματος ότι σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την προώθηση της δημόσιας εκστρατείας #menoumespiti, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας δημιούργησε βίντεο με τίτλο “Μένουμε σπίτι.

Ταξιδεύουμε μέσω της Λογοτεχνίας – Ξένοι διπλωμάτες απαγγέλλουν ελληνική λογοτεχνία”, μια πρωτοβουλία που μας καλεί όλους να ξαναεπισκεφτούμε την ελληνική ποίηση, να κάνουμε το χρόνο μας στο σπίτι πιο δημιουργικό και τελικά να ξεπεράσουμε τα φυσικά εμπόδια μέσω της δύναμης του πνεύματος.

Στο βίντεο εμφανίζονται πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα να απαγγέλλουν αποσπάσματα από ελληνική ποίηση της επιλογής τους είτε στη γλώσσα τους είτε στα αγγλικά ή απευθείας στα ελληνικά. Μέσω της οικουμενικότητας και διαχρονικότητας της ελληνικής λογοτεχνίας, από τον Όμηρο έως τις μέρες μας, στέλνουν έτσι το δικό τους μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης ενάντια στην πανδημία.

Στο εν λόγω βίντεο, το πρώτο μέρος του οποίου μπορείτε να δείτε πιο κάτω, συμμετέχουν πρέσβεις και εκπρόσωποι 18 χωρών (Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Κίνα, Μεξικό, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.