Να δοθούν στην δημοσιότητα τα εκατέρωθεν διαβήματα Ελλάδας και Τουρκίας για τον Έβρο

Να δοθούν στην δημοσιότητα τα εκατέρωθεν διαβήματα Ελλάδας και Τουρκίας για τον Έβρο

Κρίσιμη είναι πλέον η εθνική ανάγκη να δοθεί στην δημοσιότητα το περιεχόμενο των τριών διαβημάτων Ελλάδας και Τουρκίας αναφορικά με το επεισόδιο στον Έβρο, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να καταλογιστούν, αν υπάρχουν, ευθύνες.

Εν προκειμένω έχουμε απώλεια εθνικού εδάφους ανάλογη με αυτήν που είχαμε στα Ίμια. Οι πολίτες θέλουν και πρέπει να γνωρίζουν τι ακριβώς έγινε στην περιοχή Μελισσοκομείο στις Φέρες.

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητοσοτάκης και ο υπουργός των Εξωτερικών Ν.Δένδιας διατείνονται από χθες, ότι έστειλαν διάβημα λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης τουρκικών δυνάμεων στην άλλη πλευρά (την τουρκική) των συνόρων, κάτι που σημαίνει ότι βρεθήκαμε, ένα βήμα πριν από τον πόλεμο και αυτό από μόνο του είναι απείρως σοβαρότερο από το επεισόδιο που συνέβη.

Βέβαια αυτή η θεωρία της «μεγάλης συγκέντρωσης τουρκικών δυνάμεων» ανακαλύφθηκε 5 μέρες μετά την αποκάλυψη του ΥΠΕΞ Ν.Δένδια ότι υπήρχε επεισόδιο στον Έβρο και ότι «δεν ήθελε να δώσει έκταση σε αυτό το επεισόδιο, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με μια σύμμαχο χώρα» και εν συνεχεία ακολούθησε το διάβημα από την ελληνική πλευρά.

Τώρα λένε ότι το διάβημα έγινε λόγω της συγκέντρωσης των τουρκικών δυνάμεων.

Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης είναι αληθείς, αλλά εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα οφείλει απέναντι στους Έλληνες πολίτες να αποδείξει ότι αυτοί οι εντελώς αντίθετοι νυν ισχυρισμοί σε σχέση με αυτούς που διατύπωνε ο ΥΠΕΞ προ πενθημέρου, είναι αληθινοί και έχουν βάση.

Κι ο μοναδικός τρόπος να συμβεί αυτό είναι:

Α) Να δοθούν στην δημοσιότητα τα κείμενα των τριών διαβημάτων.

Έστω να δοθούν τα κείμενα των εκατέρωθεν διαβημάτων στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία τι ακριβώς συνέβη και ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα.

Έτσι η αλλιώς το περιεχόμενο των διαβημάτων θα βρεθεί και οι ευθύνες θα αποδοθούν κάποια στιγμή, ακόμα και αν περάσει καιρός καθώς λογικό είναι κάποια στιγμή να υπάρξει κυβερνητική εναλλαγή και ένα άλλο κυβερνών σχήμα να διαδεχθεί τη ΝΔ και να έχει πρόσβαση στο αρχείο του ΥΠΕΞ.

Άρα δεν θα μείνει τίποτα κρυφό.

Β) Να γίνει αυτό που ζήτησε χθες το pronews.gr : Nα δοθούν στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την περιοχή Μελισσοκομείο με Έλληνες στρατιώτες και την Ελληνική Σημαία «καρφωμένη» στο έδαφος.

Αφού διατείνονται ότι δεν έχει «γκριζαριστεί» κατά το πρότυπο των Ιμίων η συγκεκριμένη έκταση στον Έβρο, τότε το πιο απλό, το πιο εύκολο είναι να υπάρξουν σημερινές φωτογραφίες που να απεικονίζουν την απόδειξη της ελληνικής κυριαρχίας και όχι την παραίτηση από αυτήν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα τ’αλλα αποτελούν «αερολογίες» και ενισχύουν την άποψη ότι έχουμε νέα απώλεια εθνικού εδάφους, την πρώτη μετά από τα Ίμια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.