ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Δένδιας για ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου: «Επεκτείνει το χώρο εφαρμογής της νομοθεσίας αλλά και της δικαιοδοσίας της ΕΕ»

Ν.Δένδιας για ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου: «Επεκτείνει το χώρο εφαρμογής της νομοθεσίας αλλά και της δικαιοδοσίας της ΕΕ»

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή του συνομιλία με τον Επίτροπο για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία Virginijus Sinkevicius, τόνισε πως «η Συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου δεν επεκτείνει απλώς το εύρος άσκησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά επεκτείνει και το χώρο εφαρμογής της νομοθεσίας αλλά και της δικαιοδοσίας της ΕΕ στην ίδια θαλάσσια περιοχή».

Της συνομιλίας είχε προηγηθεί και σχετική επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών προς τον Επίτροπο, δια της οποίας τον ενημέρωσε επίσημα για το πλαίσιο υπογραφής της συμφωνίας οριοθέτησης Ελλάδας – Αιγύπτου και για τη συνακόλουθη επέκταση του πεδίου εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας και δικαιοδοσίας της ΕΕ στο τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ που περιλαμβάνεται στη συμφωνία.

​Η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή αποτελεί πλέον και ύδατα της ΕΕ στα οποία θα εφαρμόζεται το κοινοτικό δίκαιο στο πλαίσιο και του άρθρου 52 της Συνθήκης της ΕΕ.

Συζητήθηκε επίσης η προτεραιότητα που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση σε ζητήματα Πράσινης Οικονομίας, περιβαλλοντικής προστασίας και βιωσιμότητας αλιευμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Επίτροπο κ. Sinkevicius προσεχώς, στην Αθήνα ή στις Βρυξέλλες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.