ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Τι συζήτησαν Ν.Δένδιας και Ε.Ράμα

Τι συζήτησαν Ν.Δένδιας και Ε.Ράμα

Στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, ήτνα προγραμματισμένο να συζητηθούν τα διμερή θέματα στην περιοχή, παρόλα συζητήθηκαν και θέματα για την πανδημία.

Όπως είναι γνωστό, στις 20 Οκτωβρίου η Αλβανία αποδέχθηκε την ελληνική πρόταση για παραπομπή της διευθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Ιόνιο με κοινή προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι διμερείς διαπραγματεύσεις.

Η συμφωνία αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση της Άγκυρας , μιας και ο – πιστός σύμμαχός της – πρωθυπουργός της Αλβανίας αποδέχθηκε δημοσίως το δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, όπου αυτό είναι εφικτό.

Στη συνάντηση Δένδια – Ράμα συζητήθηκε και το ζήτημα της πανδημίας , καθώς η γειτονική χώρα έχει περιορισμένες δυνατότητες προμήθειας εμβολίων, λόγω της μη συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ χιλιάδες Αλβανοί πολίτες ζουν στη χώρα μας και συχνά μετακινούνται για μικρά χρονικά διαστήματα στην Αλβανία. Η χώρα μας έχει θέση στον μηχανισμό συνεργασίας και αποτελεί χώρα-κόμβο για την προώθηση της ποσόστωσης που θα αποφασιστεί προσεχώς σε ευρωπαϊκο επίπεδο, για τις γειτονικές χώρες, κυρίως στα Δυτικά Βαλκάνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.