ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Θεατρίνος, πολιτικός απατεώνας και πατριδοκάπηλος» ο Φελόπουλος; Πέφτω από τα σύννεφα!

Ν.Ανδρουλάκης: Να συζητάμε χωρίς αυταπάτες με την Τουρκία – Μας χρησιμοποιεί για να φαίνεται ότι έχει συνομιλητή

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήνουν πίσω το Κυπριακό

Ν.Ανδρουλάκης: Να συζητάμε χωρίς αυταπάτες με την Τουρκία – Μας χρησιμοποιεί για να φαίνεται ότι έχει συνομιλητή

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε τα όσα δήλωσαν χθες Δευτέρα (13/5) οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε «Θέλω να ξεκινήσω από το Κυπριακό. Αυτά που είπε ο κ. Ερντογάν δείχνουν ότι υπονοεί ότι ήρθε η ώρα να διχοτομηθεί το νησί. Κάτι που είναι, βέβαια, κατάφωρα εναντίον του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και επισήμανε:

«Στην Κύπρο υπάρχει η βάρβαρη εισβολή του “Αττίλα” και η κατοχή. Γι’ αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση να μην αφήνουν πίσω το Κυπριακό. Το Κυπριακό είναι προτεραιότητα και η επίλυσή του ξεκλειδώνει πάρα πολλά ζητήματα στην ανατολική Μεσόγειο, στις ευρωτουρκικές και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» .

Ανδρουλάκης για στρατηγική Ερντογάν

Αναφερόμενος στα “ήρεμα νερά”, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πώς πράγματι υπάρχει μείωση των παραβιάσεων, ωστόσο τόνισε: «Τι σημαίνει όμως αυτό; Ο κ. Ερντογάν έχει μια στρατηγική. Τώρα που βλέπει ότι οι Αμερικανοί έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ από τη συμπεριφορά του, χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να φαίνεται ότι έχει συνομιλητή.

Αυτό -το ξαναλέω- δεν πρέπει να μας δημιουργεί αυταπάτες. Καλό είναι ότι έχουμε λίγες ή καθόλου παραβιάσεις, όμως να συζητάμε χωρίς αυταπάτες. Κάποιους δεν τους ενοχλεί ότι ο κ.Ερντογάν έχει αναβαθμίσει τις προκλήσεις του για τα θέματα που αφορούν τις θαλάσσιες ζώνες;

Για τον φάκελο που πήγε στον ΟΗΕ από την πλευρά της Τουρκίας έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά. Για την Τουρκία το θέμα της “Γαλάζιας Πατρίδας” είναι πια προτεραιότητα και, μάλιστα, θέλει να το βάλει και στα σχολικά βιβλία για να δυναμώσει τον εθνικισμό του μέλλοντος. Άρα, μην έχουμε αυταπάτες.

Με ενοχλεί όταν η ελληνική κυβέρνηση, για επικοινωνιακούς λόγους, φτιάχνει ένα αφήγημα που αιωρείται από την γεωπολιτική πραγματικότητα ή από τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Σχετικά με τη στάση της ΕΕ απέναντι στη Τουρκία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πώς αν δεν αποκτήσει δικά της εργαλεία, δηλαδή Ευρωστρατό, μια ενιαία εξωτερική πολιτική, ενιαία πολιτική εξαγωγής όπλων -σχέδιο που, όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ο ίδιος υπηρέτησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-, δεν θα μπορέσει να παίξει ρόλο ούτε έναντι της Τουρκίας ούτε στη Μέση Ανατολή ούτε στην Αφρική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι ότι σε αυτά τα πολύ μεγάλα ζητήματα δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα αρχιτεκτονική. Πιο πολύ λειτουργεί, αν θέλετε, παράπλευρα, συμπληρωματικά και όχι στρατηγικά και πρωταγωνιστικά», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.