ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απάντηση του ΥΠΕΞ σε Λιβύη: «Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με το Διεθνές Δίκαιο – Να κάνετε εκλογές»

Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

Απάντηση του ΥΠΕΞ σε Λιβύη: «Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με το Διεθνές Δίκαιο – Να κάνετε εκλογές»

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στο θρασύτατο διάβημα που επέδωσε στη χώρα μας η τουρκόφιλη μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης για τις ελληνικές έρευνες της Exxonmobil νοτιοδυτικά της Κρήτης και υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σημερινή ανακοίνωση του λιβυκού Υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ επισήμανε τα ακόλουθα:

«Σε αντίθεση με όσους συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα “μνημόνια”, που αγνοούν και καταστρατηγούν βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Κάτι το οποίο άλλωστε έχει πράξει και στις οριοθετήσεις ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία. 

Υποχρέωση της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης είναι να οδηγήσει, άμεσα, τη χώρα σε εκλογές. Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε σε πνεύμα ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού και πάντα στο πλαίσιο των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας με μια εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία θα έχει τη νομιμοποίηση και την αρμοδιότητα να συνάπτει έγκυρες Διεθνείς Συμφωνίες, σύμφωνα και με τον Οδικό Χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) του 2020».

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Εξωτερικών της  Λιβύης με έδρα την Τρίπολη, δήλωσε «η Ελλάδα εκμεταλλεύεται τη λιβυκή κρίση και επιβάλλει τετελεσμένα γεγονότα στον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων Λιβύης-Ελλάδας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.