ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Απεγκλωβίστηκαν ακόμα δέκα Έλληνες από το Σουδάν – Αυτή την φορά από τους… Ιταλούς

Μεταφέρθηκαν στο Τζιμπουτί

Απεγκλωβίστηκαν ακόμα δέκα Έλληνες από το Σουδάν – Αυτή την φορά από τους… Ιταλούς

Απεγκλωβίστηκαν επιπλέον δέκα Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους από το Σουδάν, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο Τζιμπουτί όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Αυτή τη φορά η επιχείρηση έγινε με τη βοήθεια της Ιταλίας.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Χτες είχαν αποχωρήσει οι πρώτες Έλληνες με γαλλική βοήθεια.

Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει διασωθεί ούτε ένας Έλληνας με βοήθεια του ελληνικού κράτους.

Σημειώνεται ότι τα γερμανικά στρατεύματα της Bundeswehr ξεκίνησαν την εκκένωση του προσωπικού της πρεσβείας, καθώς η Σουηδία σχεδιάζει να στείλει τις δικές της δυνάμεις για να υποστηρίξει την απομάκρυνση των Σουηδών υπηκόων, όπως έχουμε αναφέρει σχετικά.  

«Τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών συντονίζουν από κοινού μια συνεχιζόμενη επιχείρηση εκκένωσης Γερμανών υπηκόων στο Σουδάν σε συνεννόηση με τους εταίρους μας», ανέφερε το υπουργείο σε tweet.

«Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε  όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες από το Χαρτούμ σε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση. Στο μέτρο του δυνατού θα πάρουμε επίσης μαζί και άλλους πολίτες της ΕΕ», πρόσθεσε το υπουργείο.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA μετέδωσε ότι γερμανικά στρατιωτικά αεροπλάνα έχουν ήδη ξεκινήσει για το Σουδάν.

Μέχρι στιγμής επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων για την απομάκρυνση υπηκόων τους έχουν πραγματοποιήσει Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Σαουδική Αραβία, Σουηδία, Ισπανία και Ιταλία.

Η Γερμανία έχει προσχωρήσει σε μια σειρά από άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει την εκκένωση του προσωπικού της πρεσβείας και των οικογενειών τους.

Ο Μπορέλ ευχαρίστησε σε ένα tweet το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας που κατέστησαν δυνατή την εκκένωση, με τη βοήθεια του Τζιμπουτί.

Ο πρεσβευτής της ΕΕ στο Σουδάν συνεχίζει να εργάζεται από τη χώρα της ανατολικής Αφρικής, πρόσθεσε ο Μπορέλ. Ο πρεσβευτής δέχθηκε επίθεση στην κατοικία του εν μέσω των συγκρούσεων την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν στις 5 το απόγευμα της Κυριακής.

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές, προκειμένου να μεταβούν στο Σουδάν και να απεγκλωβίσουν τους Έλληνες και Κύπριους πολίτες που έχουν αιτηθεί να αποχωρήσουν από την εμπόλεμη χώρα, αν και αυτό είναι μάλλον απίθανο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμμαχικά κράτη, όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Τουρκία και το Βέλγιο έχουν ήδη ξεκινήσει επιχειρήσεις για να απομακρύνουν τους εγκλωβισμένους πολίτες τους από το Χαρτούμ και άλλες περιοχές του Σουδάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.