ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Γεραπετρίτης: «Θέλουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία χωρίς να είμαστε αιθεροβάμονες – Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια»

«Σήμερα έχουμε εδραιώσει ένα δίαυλο επικοινωνίας που μας επιτρέπει να μπορούμε να συζητούμε»

Γ.Γεραπετρίτης: «Θέλουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία χωρίς να είμαστε αιθεροβάμονες – Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια»

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και δήλωσε ότι «Θέλουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία, υπό όρους που θα μπορούσαν να είναι παραγωγικοί, χωρίς να είμαστε αιθεροβάμονες». 

«Το πιο σημαντικό είναι οι εντάσεις και οι διαφωνίες που υπάρχουν να μην παράγουν κρίσεις και τον τελευταίο χρόνο το έχουμε πετύχει», σημείωσε.

Όπως ανέφερε άλλωστε, έχει υπάρξει μια σαφής βελτίωση στις σχέσεις των δύο χωρών, που στο παρελθόν υπήρξαν «περιπτώσεις με εξαιρετικά εχθροπαθή ρητορική, υπήρξαν επιθέσεις επί του πεδίου, κίνδυνος ατυχήματος, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε ένα καθεστώς ακόμα και πολέμου».

«Σήμερα έχουμε εδραιώσει ένα δίαυλο επικοινωνίας που μας επιτρέπει να μπορούμε να συζητούμε», ανέφερε και πρόσθεσε: «Είμαι εκ φύσεως διαβουλευτικός άνθρωπος. Δε μπορώ να δεχτώ ότι δε μπορούμε να συζητούμε ορθολογικά».

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μια δύσκολη συνθήκη, γιατί υπάρχουν ιστορικά βάρη και διαφωνίες αρχής», επεσήμανε και τόνισε πως «εμείς δε θα αποστούμε από τις βασικές μας θέσεις, οι οποίες εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και έχουν ισχυρές βάσεις στην ιστορία».

«Θα πρέπει να είμαστε προφανώς έτοιμοι για όλα τα σενάρια και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Και το καλύτερο δεν είναι να είμαστε πάντοτε με το χέρι στη σκανδάλη, αλλά να συμβιώνουμε σε συνθήκες ευημερίας», ανέφερε.

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, βρισκόμαστε σε ένα πεδίο σχετικής ηρεμίας στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή μας , δεν έχουμε καθόλου παραβιάσεις, έχουμε μια θετική ατζέντα, μια σειρά από αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες.

Ανέφερε πως στο ζήτημα οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής συζήτηση.

«Η δική μας πρόθεση είναι εφόσον οι συνθήκες είναι ώριμες, εφόσον και οι δύο καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο διαδικασίας που θα μπορέσουμε να συζητήσουμε για τα ζητήματα αυτά, να ξεκινήσουμε τη συζήτηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε χρέος απέναντι στις τωρινές και τις επόμενες γενιές να αφήσουμε μια παρακαταθήκη ηρεμίας στη γειτονιά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.