ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στην Αθήνα την Παρασκευή η Αναλένα Μπέρμποκ: Δεύτερη στάση η Άγκυρα

Στην ατζέντα η Ανατολική Μεσόγειο, η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, τα Δυτικά Βαλκάνια

Στην Αθήνα την Παρασκευή η Αναλένα Μπέρμποκ: Δεύτερη στάση η Άγκυρα

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ θα έχει στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Ελλάδα, (28 – 29 Ιουλίου), της πρώτης επίσκεψης της στη χώρα μας, μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν στις 11:15 κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα λάβουν χώρα οι διευρυμένες συνομιλίες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ατζέντα

Εν συνεχεία, στις 12:45, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών θα καλύψουν όλο το φάσμα των ελληνογερμανικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων εκκρεμοτήτων. Επιπροσθέτως, οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, στην κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και σε προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας. Μετά την Αθήνα η Μπέρμποκ θα αναχωρήσει για Τουρκία.

Μετά την Μπέρμποκ, Παρίσι

Ο Νίκος Δένδιας, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης του με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή 29 Ιουλίου, θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τη νέα Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολόνα.

Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη διμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Γαλλίας ύστερα από τις γαλλικές εκλογές. Ο τότε Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν είχε επισκεφθεί την Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίσκεψη αυτή είναι σημαντική και από άποψης συμβολισμού, καθώς πραγματοποιείται αμέσως μετά την συνάντηση με τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ, η οποία μετά την Αθήνα θα μεταβεί στην Άγκυρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.