
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διπλωματικών επαφών μεταξύ των δύο χωρών.
Κατά τη συνομιλία τους, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το θετικό επίπεδο της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας–Αιγύπτου και αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά περιφερειακών ζητημάτων, με έμφαση στη Λιβύη, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν.
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας στην περιοχή, καθώς παρατηρούνται παράλληλες πρωτοβουλίες προσέγγισης μεταξύ χωρών της ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης πρόσφατης τετραμερούς συνάντησης στο Κάιρο με τη συμμετοχή Αιγύπτου, Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν.
Στο επίκεντρο εκείνης της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας, με ιδιαίτερη αναφορά στη Λιβύη, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.