Ο Β.Ζελένσκι στέλνει στην πρώτη γραμμή τα ανεκπαίδευτα τάγματα «Εδαφικής Άμυνας» καθώς οι μισθοφόροι εξοντώθηκαν

Με τους εθελοντές-πολίτες προσπαθεί να ενισχύσει την πρώτη γραμμή του μετώπου

Ο Β.Ζελένσκι στέλνει στην πρώτη γραμμή τα ανεκπαίδευτα τάγματα «Εδαφικής Άμυνας» καθώς οι μισθοφόροι εξοντώθηκαν

Τα τάγματα «Εδαφικής Άμυνας», ελάχιστα εκπαιδευμένα αποφάσισε να στείλει στην πρώτη γραμμή κατά των Ρώσων ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπογράφοντας και το αντίστοιχο προεδρικό διάταγμα πριν από λίγο.

Πρόκειται για μία απόφαση που σχετίζεται άμεσα με τις απώλειες χιλιάδων Ουκρανών μισθοφόρων «επαγγελματιών» στρατιωτών στο ανατολικό και νότιο μέτωπο σε καθημερινή βάση, ενώ πάρα πολλές χιλιάδες είναι απομονωμένοι και απλά οχυρωμένοι περιμένοντας να τους σώσουν οι έφεδροι του Ζελένσκι.

Οι Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας αποτελεί ουσιαστικά το στρατιωτικό εφεδρικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και αποτελούνται από χιλιάδες πολίτες που έχουν οπλιστεί (έχει καταργηθεί η θητεία) και θα σταλούν ως “πρόβατα για σφαγή” εναντίον των επαγγελματιών οπλιτών των ρωσικών δυνάμεων.

Σχηματίστηκαν μετά την αναδιοργάνωση των Ταγμάτων Εδαφικής Άμυνας, εθελοντικών πολιτοφυλακών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ντονμπάς υπό τη διοίκηση του Υπουργείου Άμυνας το 2014 (δηλαδή αμέσως μετά το πραξικόπημα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μονάδες Εδαφικής Άμυνας υπήρχαν από το 2015 έως το 2021 σε ημι-οργανωμένες μορφές μέχρι το 2022 όταν οργανώθηκαν επίσημα σε ένα ενιαίο αμυντικό σώμα υπό τις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.