ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζητείται ασφάλεια: Πυροβολισμοί και μαχαιρώματα έξω από αστυνομικά τμήματα…

Άνθρωποι με βαρύ ποινικό μητρώο θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να υποστούν συνέπειες

Ζητείται ασφάλεια: Πυροβολισμοί και μαχαιρώματα έξω από αστυνομικά τμήματα…

Η πλήρης κατάρρευση της έννομης τάξης έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους πολίτες καθώς πλέον στην χώρα ο καθένας κάνει ότι θέλει και διαπράττει όποιο κακούργημα θέλει χωρίς να φοβάται ότι θα υποστεί συνέπειες.

Πλέον όμως δεν είναι μόνο η έλλειψη συνεπειών λόγω του «χαλαρού» Ποινικού Κώδικα που δεν αντιμετωπίζουν, όσοι παρανομούν αλλά είναι και η έλλειψη του φόβου ότι έστω θα εμποδιστούν από τα όργανα της τάξης.

Χαρακτηριστικό αν και αρνητικό παράδειγμα η χθεσινή δολοφονία της 28χρονης κοπέλας από τον πρώην σύντροφό της.

Την δολοφόνησε έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου είχε πάει για να το καταγγείλει!

Μάλιστα ο συγκεκριμένος ήταν παλιός γνώριμος των αρχών, που σημαίνει ότι ήταν «συνηθισμένος» να έχει επαφές με την Δικαιοσύνη και το κυριότερο να έχει αδιαφορία για τις ενέργειες της γιατί ήξερε ότι αυτές δεν θα ήταν ποτέ αρκετά επίπονες ώστε να τον αποτρέψουν να κάνει ότι θέλει.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ψυχιατρικό ιστορικό αλλά και βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Ο δράστης της δολοφονίας εκτός από την μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η 28χρονη κοπέλα το 2020 για βιασμό και ξυλοδαρμό την οποία τελικά απέσυρε, οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές τον έχουν συναντήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Η πρώτη από αυτές ήταν το 2019 όταν είχε κατηγορηθεί για σωματικές βλάβες κι αντίσταση κατά της αρχής, ενώ η δεύτερη όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς με μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Εδώ τίθεται ένα άλλο πολύ σοβαρό ερώτημα: Τι θα μπορούσαν να κάνουν οι αστυνομικοί;

Από τη στιγμή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν οπλισμό κατά του δράστη τι θα μπορούσαν να πράξουν ενάντια σε έναν άνθρωπο συνηθισμένο σε καυγάδες του δρόμου και οπλισμένο με μαχαίρι;

Γιατί η ίδια η Πολιτεία με το νομικό πλαίσιο που διαθέτει δεν επιτρέπει και πολλά πράγματα να κάνει ένας αστυνομικός για να σώσει είτε τον εαυτό του είτε έναν αθώο πολίτη.

Οι περισσότεροι από αυτούς που ψηφίζουν τους νόμους δεν έχουν κατανοήσει ότι το μαχαίρι είναι το πιο επικίνδυνο όπλο που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος εντός αστικού περιβάλλοντος.

Σε κοντινές αποστάσεις «κερδίζει» ακόμα και το πυροβόλο όπλο (για την ακρίβεια χρειάζεται απόσταση τουλάχιστον έξι μέτρων για έναν αστυνομικό να προλάβει να βγάλει το όπλο του και να το χρησιμοποιήσει εναντίον κάποιοι οπλισμένου με μαχαίρι).

Πόσο μάλλον όταν ένας αστυνομικός θα πρέπει να το αντιμετωπίσει επί της ουσίας άοπλος.

Το μαχαίρι αρκεί να «κόψει» η αιμορραγία κάνει τα υπόλοιπα…

Η εικόνα του να μαχαιρώνεται αβοήθητη μέχρι θανάτου μία κοπέλα έξω από το αστυνομικό τμήμα, προκαλεί αποτροπιασμό αλλά και απορία ως προς το που πρέπει να απευθυνθεί τελικά ένας πολίτης για να προστατεύσει τον εαυτό του από κακοποιά στοιχεία.

Γιατί η κοπέλα αυτή πήγε στην αστυνομία ακριβώς γι’ αυτό το λόγο: Να την προστατέψουν.

Επίσης δεν γίνεται κατανοητός ο λόγος για τον οποίο προέτρεψαν την κοπέλα να βγει έξω από το αστυνομικό τμήμα μόνη της για να πάρει τηλέφωνο το 100 ώστε να έρθει περιπολικό να την πάρει!

Μπορούσαν να την κρατήσουν και να πάρουν οι ίδιοι τηλέφωνο την Άμεση Δράση.

Για αυτή την ενέργεια θα πρέπει να δοθούν κάποιες σαφείς εξηγήσεις.

Να υπενθυμιστεί και το περιστατικό με πυροβολισμούς που έλαβε χώρα στο Κολωνάκι ξημερώματα Σαββάτου το οποίο υποτίθεται ότι είναι από τις καλύτερες περιοχές της Αθήνας.

Ο δράστης ήταν ένας άνδρας που στο παρελθόν είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές για κλοπές και όπλα.

Πριν τους πυροβολισμούς προηγήθηκε ένας έντονος διαπληκτισμός μέσα σε νυχτερινό κέντρο που βρίσκεται στην οδό Αναγνωστοπούλου και δύο παρέες βγήκαν έξω από το κατάστημα για να λύσουν τις διαφορές τους.

Προηγήθηκε άγριος ξυλοδαρμός ενός εκ των θαμώνων όπου μάλιστα ο δράστης αρχικά τον χτύπησε στο κεφάλι με το κοντάκι του όπλου που είχε στην κατοχή του και όπως όλα δείχνουν πάνω στον ξυλοδαρμό πυροβόλησε με αποτέλεσμα οι σφαίρες να καρφωθούν στον προφυλαχτήρα σταθμευμένου οχήματος στην οδό Αναγνωστοπούλου.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ οι αστυνομικοί που έφτασαν λίγο αργότερα εντόπισαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο το δράστη με μία ακόμη γυναίκα.

Μέσα στο ΙΧ υπήρχε και ένα όπλο το οποίο έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Επίσης στο σημείο οι αρχές εντόπισαν και δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Να σημειωθεί και η επεισοδιακή συμπλοκή με δύο τραυματίες αστυνομικούς στο Μουζάκι Καρδίτσας, την Κυριακή.

Εκεί συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Μουζακίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, 4 άτομα, από τα οποία ένας αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απειλή, εξύβριση, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Είναι κατανοητό λοιπόν πως ασκείται εύκολα βία από άτομα με ποινικό παρελθόν, επειδή έχουν εμπειρία για το πως λειτουργεί το ποινικό σύστημα της χώρας και τι δυνατότητες έχει η ελληνική Αστυνομία.

Εάν η κυβέρνηση θέλει αποκατάσταση της έννομης τάξης (και όχι μόνο η νυν κυβέρνηση), θα πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων ο τρόπος αντιμετώπισης του εγκλήματος και κυρίως να επιτρέπεται στην αστυνομία να επεμβαίνει δυναμικά.

Αυτά τα περιστατικά δεν γινόντουσαν σε περασμένες δεκαετίες όταν υποτίθεται ελληνική Αστυνομία δεν ήταν τόσο… εξελιγμένη όσο σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.