ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Τόκιο 2020: Εξετάζουν την πλήρη απαγόρευση θεατών – Αύριο η απόφαση

Ολυμπιακοί Αγώνες-Τόκιο 2020: Εξετάζουν την πλήρη απαγόρευση θεατών – Αύριο η απόφαση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε σήμερα το Τόκιο η κυβέρνηση της Ιαπωνίας καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ελέγχου η πανδημία της νόσου Covid- 19.

Τα έκτακτα μέτρα θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων με τους διοργανωτές να προσανατολίζονται στην απαγόρευση όλων των θεατές από το μέγα αθλητικό γεγονός.

Η απόφαση αυτή αφορά μόνο τους Ιάπωνες που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήριο για τους αγώνες καθώς, λόγω της πανδημίας, οι διοργανωτές αποφάσισαν ότι η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε Ιάπωνες και όχι σε ξένους φιλάθλους.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν ήδη θέσει όριο στους Ιάπωνες φιλάθλους για να μην ξεπερνούν το 50% της χωρητικότητας του σταδίου, δηλαδή να συμμετέχουν το πολύ 10.000 θεατές.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει έως τις 22 Αυγούστου

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Tόμας Μπαχ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Τόκιο, θα ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών την τελική απόφαση για το αν θα παραστούν θεατές ή όχι στη διάρκεια των αγώνων.

Ο πρωθυπουργός Σούγκα διευκρίνισε ότι, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα 12 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 22 Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ξεκινούν στις 23 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 8 Αυγούστου, θα διεξαχθούν υπό καθεστώς έκτακτων μέτρων. Ο Σούγκα εξήγησε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν απαραίτητη για να «αποφευχθεί η επανεμφάνιση της πανδημίας σε ολόκληρη τη χώρα».

Λιγότερο επικίνδυνη επιλογή θεωρούν οι ειδικοί την απουσία θεατών

Για τους ειδικούς, η απουσία θεατών στους Αγώνες θα ήταν η λιγότερο επικίνδυνη επιλογή εν μέσω έντονης ανησυχία της κοινής γνώμης ότι η παρουσία χιλιάδων αθλητών και αξιωματούχων θα πυροδοτήσει νέο κύμα κρουσμάτων της νόσου Covid- 19.

Ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» και οι γιατροί κάνουν λόγο για ανεπαρκή αποθέματα οξυγόνου σε πολλά νοσοκομεία, οι αρχές δηλώνουν πανέτοιμες να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.