ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Αλ Τααβόν – Παναθηναϊκός 1-1: Πρώτο δείγμα θετικό για την ομάδα του Ι.Γιοβάνοβιτς

Αλ Τααβόν – Παναθηναϊκός 1-1: Πρώτο δείγμα θετικό για την ομάδα του Ι.Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μέσα στο γήπεδο δείγματα της φιλοσοφίας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ικανοποίησε στο πρώτο του φιλικό, παρά το 1-1 με την Αλ Τααβον.

Στο πρώτο μέρος το Τριφύλλι προσπάθησε να κάνει τα πράγματα που ζητά ο Γιοβάνοβιτς στις προπονήσεις. Δηλαδή η μπάλα κάτω, καλή κυκλοφορία και προσπάθεια για άμεση επανάκτηση της κατοχής. Ανά μικρά διαστήματα οι πράσινοι έφταναν στο επιθετικό τρίτο με προϋποθέσεις αλλά του έλειψαν οι καλές συνεργασίες, οι ενέργειες εκείνες που θα ξεκλείδωναν την αντίπαλη άμυνα.

Ο Αλ Τααβόν κυριάρχησε από το 15´ μέχρι και το 30᾽λόγω της εξαιρετικής πίεσης που ασκούσε στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου. Στον αντίποδα, το πρέσινγκ του Τριφυλλιού δεν λειτούργησε αποτελεσματικά. Με εξαίρεση μια κεφαλιά του Βέλεθ στο 5᾽και ένα σουτ του Γιαζίντ στο 12᾽το ματς δεν είχε φάσεις. Σε μία εξαιρετική μετάβαση από φάση άμυνας σε επίθεση, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 37᾽. Βιγιαφάνιες και Μακέντα συνεργάστηκαν από αριστερά, ο Ιταλός με έξοχο τακουνάκι έβγαλε τον Χατζηθεοδωρίδη στον χώρο και ο Έλληνας μπακ με κούρσα και εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα μέσα. Τρία λεπτά αργότερα, μετά από λάθος του Ρόμπι, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε ανισσοροπία και ο Ταβάμπα με πλασέ έφερε το ματς στα ίσια.

Στο δεύτερο μέρος και παρά τις αρκετές αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, να προσπαθεί να αναπτυχθεί ορθολογικά. Το Τριφύλλι ήταν ανώτερο στο δεύτερο μέρος από τους Σαουδάραβες και στο 60᾽θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Ιωαννίδη αλλά από την μικρή περιοχή ο Έλληνας φορ σούταρε πάνω στον αμυντικό και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Το σύνολο του Σέρβου τεχνικού είχε καλή ανασταλτική συμπεριφορά και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε παρά την ευκαιρία του Καμπετσή στο 88᾽ μετά από πάσα του Ιωαννίδη, με το δείγμα να είναι θετικό, καθώς το Τριφύλλι έβγαλε κάποια σημάδια(όχι πολλά) της φιλοσοφίας που προσπαθεί να περάσει ο προπονητής.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Ρόμπι, Βέλεθ, Κώτσιρας, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Σαβιέρ, Καρλίτος, Μακέντα.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι: Σερπέζης, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Σάντσες, Πέρεθ, Σανκαρέ, Ιωαννίδης, Νγκμπακοτό, Χριστογεώργος, Καμπετσής.

Αλ Τααβόν: Κάσιο, Γιαζίντ, Ταβάμπα, Σάντρο, Νουάφ, Αμποζμπάν, Κάντι, Σμουχάν, Παϊντόντ, Τζάγκο, Αμίσι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.