Τσιτσιπάς και Σάκκαρη για το εθνόσημο στους Ολυμπιακούς: «Δεν ξέραμε ότι πρέπει να το φοράμε»!

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη για το εθνόσημο στους Ολυμπιακούς: «Δεν ξέραμε ότι πρέπει να το φοράμε»!

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της απουσίας του εθνόσημου από τις εμφανίσεις του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στους αγώνες που έδωσαν στο Τόκιο στη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, την κορυφαία δηλαδή αθλητική οργάνωση.

Έτσι μετά το θέμα που ανέκυψε, καθώς οι δύο αθλητές του τένις αγωνίζονταν σαν να προέρχονταν από άγνωστες χώρες, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη δήλωσαν ότι «δεν είχαν ενημερωθεί, από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) ότι θα έπρεπε να φορέσουν μπλουζάκι με το σήμα της Ελλάδας ή με τη λέξη Hellas»!

Δηλαδή κανείς εκ των δύο δεν γνώριζε ότι όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου σε μια διεθνή οργάνωση και δη μια οργάνωση σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει να φοράς το Εθνόσημο στην εμφάνισή σου κάτι που είναι τόσο αυτονόητο που δεν χρειάζεται καμία υπενθύμιση από κανένα φορέα όπως η ΕΦΟΑ και η όποια ΕΦΟΑ.

Μάλιστα να πούμε πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Σάκκαρη αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο χωρίς το εθνόσημο, καθώς το είχε κάνει και στην πρεμιέρα κόντρα στην Α.Κονταβέιτ. Ενώ εκτός από την Μ.Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίστηκε στην πρεμιέρα του κόντρα στον Φιλίπ Κολσράιμπερ χωρίς το εθνόσημο

Να σημειωθεί εδώ πως ο Γερμανός αντίπαλος του Τσιτσιπά φορούσε φυσικά φανέλα με τη γερμανική σημαία και στην πλάτη του έγραφε «Germany». Ο δικός μας ήταν από μια “no-name” χώρα! Εκτός και αν την χώρα την λένε “ADIDAS”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν αμφισβητεί κανείς τον πατριωτισμό των Ελλήνων αθλητών. Αλλά ειδικά στους Ολυμπιακούς, το εθνόσημο προηγείται των χορηγών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.