ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Champions League: «Τεσσάρα» για την Ζενίτ – Πρώτη νίκη για Αταλάντα

Champions League: «Τεσσάρα» για την Ζενίτ – Πρώτη νίκη για Αταλάντα

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η 2η αγωνιστική του Champions League για τους γηπεδούχους, με τη Ζενίτ να διαλύει με 4-0 τη Μάλμε και την Αταλάντα να επικρατεί με 1-0 της Γιουνγκ Μπόις.

Η Ζενίτ συνέτριψε εντός έδρας τη Μάλμε με 4-0 και πήρε την πρώτη της νίκη στο Champions League, αλλά σημαντικό προβάδισμα απέναντι στους Σουηδούς στη μάχη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League.

Ο Κλαουντίνιο άνοιξε το σκορ 9′, με τον Κουζιάεφ να κάνει το 2-0 στο 49′. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αχμέντχοτζιτς αποβλήθηκε και άφησε τη Μάλμε με δέκα παίκτες, για να έρθει στο 80’ ο Σουτόρμιν να γράψει το 3-0. Ο Βέντελ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Η ομάδα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι ήταν απόλυτα σοβαρή, δεν επέτρεψε στους Ελβετούς να δείξουν τι μπορούν να κάνουν αν πάρουν «δώρα» με και μετά το «όμορφο» 1-0 πέρασαν με αγώνα περισσότερο στο Νο1 του group έχοντας 4 βαθμούς.

Στο 5’ ο Ζαπάτα είχε την πρώτη καλή στιγμή και μόλις στο 11’ ο Γκόσενς χτύπησε και έδωσε τη θέση του στον Μέλε. Στο 17’ οι γηπεδούχοι είδαν γκολ να τους να ακυρώνεται και στο 28’ δέχθηκαν τη μοναδική μεγάλη φάση αλλά ο Ελία που έφυγε σε τετ-α-τετ στην κόντρα, δεν βρήκε στόχο. Στο 44’ ο Πεσίνα έχασε τεράστια ευκαιρία από κοντά για να φύγει με 0-0 το πρώτο μέρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην επανάληψη, η Αταλάντα συνέχισε να παίζει μπροστά και να ζητά το γκολ της νίκης. Στο 61’ ο Φον Μπάλμος το στέρησε από τον Τζαπακόστα, όμως στο 68’ το Μπέργκαμο πήρε φωτιά. Ο Ζαπάτα έκανε εκπληκτική προσπάθεια από δεξιά πάνω στην τελική γραμμή και την κατάληλλη στιγμή πέρασε στον Πεσίνα, ο οποίος από κοντά αυτή τη φορά δεν αστόχησε. Ήταν το πρώτο του γκολ στο Champions League και το πρώτο γκολ Ιταλού για την Αταλάντα στο Champions League. Το 1-0 παρέμεινε ως το τελικό αφού ο Φον Μπάλμος στο φινάλε έβαλε stop σε Ζαπάτα (82’) και Μουριέλ (88’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.