ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μεγάλος στέλεχος της Jordan Nike αποκάλυψε ότι το 1965 δολοφόνησε έναν άνθρωπο

Μεγάλος στέλεχος της Jordan Nike αποκάλυψε ότι το 1965 δολοφόνησε έναν άνθρωπο

Ένα μεγάλο στέλεχος της Jordan Nike, ο πρόεδρος, Λάρι Μίλερ αποκάλυψε ότι πυροβόλησε και σκότωσε ένα έφηβο αγόρι στους δρόμους της Δυτικής Φιλαδέλφειας πριν από 56 χρόνια.

«Με έτρωγε μέσα μου», είπε για τη δολοφονία που διέπραξε στην ηλικία των 16 ετών, όταν άνηκε σε συμμορία όπως είπε.

Ο Μίλερ εξέτισε ποινή φυλάκισης για τον φόνο. Ισχυρίστηκε ότι δεν είπε ψέματα για αυτό, αλλά το κράτησε μυστικό.

Η αποκάλυψη έγινε εν όψει της κυκλοφορίας των απομνημονευμάτων του τον επόμενο χρόνο.

Ο Μίλερ είχε ενταχθεί στη συμμορία της λεωφόρου Cedar στη Δυτική Φιλαδέλφεια σε ηλικία 13 ετών. Γρήγορα έγινε από τους καλύτερους «μαθητές» της συμμορίας και έπινε καθημερινά.

Όταν ένας φίλος του σκοτώθηκε από αντίπαλη συμμορία, ο 16χρονος τότε Μίλερ ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση κρατώντας ένα όπλο και ενώ είχε μεθύσει με τρεις φίλους του.

Αντί για αντίποινα ωστόσο, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1965, πυροβόλησε στο στήθος το πρώτο άτομο που συνάντησε μπροστά του, τον 18χρονο Έντουαρντ Γουάιτ.

Ο Μίλερ χαρακτήρισε την απόφασή του να αποκαλύψει το παρελθόν του ως πολύ δύσκολη καθώς τα παιδιά του, φίλοι και συνεργάτες του δεν το γνώριζαν.

«Επειδή για χρόνια, με κυνηγούσε αυτό. Προσπάθησα να το κρύψω με την ελπίδα ότι δεν θα το μάθαιναν» είπε.

Ο Μίλερ εργάζεται στη Nike από το 1997 και διαχειρίζεται τις καθημερινές δραστηριότητες της Nike Basketball, της Jordan Brand και της Converse.

Είναι επίσης πρώην στέλεχος των Kraft Foods και Campbell Soups και πρώην πρόεδρος της επαγγελματικής ομάδας μπάσκετ του Portland Trail Blazers.

Επισήμανε ωστόσο ότι στα βιογραφικά του δεν έγραψε ποτέ ψέματα ότι είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Πριν από τη συνέντευξη, ο Μίλερ φέρεται να ενημέρωσε τα μέλη του στενού του κύκλου, συμπεριλαμβανομένου του θρύλου του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν και του επιτρόπου του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ, για το περιστατικό.

Το επερχόμενο βιβλίο του «Jump: My Secret Journey from the Streets to the Boardroom», γραμμένο σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη κόρη του περιγράφει λεπτομερώς το περιστατικό, καθώς και τις περιόδους που πέρασε σε κρατητήρια ανηλίκων και κελιά για διάφορα αδικήματα.

Η Nike δήλωσε στο BBC News ότι η ιστορία του Μίλερ είναι «μια απίστευτη ιστορία δεύτερης ευκαιρίας».

«Είμαστε περήφανοι για τον Λάρι Μίλερ και την ελπίδα και την έμπνευση που μπορεί να προσφέρει η ιστορία του», δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει πολιτικές που βοηθούν τους πρώην κρατούμενους να ανοίξουν νέες πόρτες ευκαιριών και να προχωρήσουν τη ζωή τους.

Ο Μίλερ από την πλευρά του πως η ιστορία του μπορεί να βοηθήσει τους νέους που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της βίας στη ζωή τους. Ελπίδα του να εμπνεύσει τους πρώην κρατούμενους να γνωρίζουν ότι μπορούν ακόμα να συνεισφέρουν στην κοινωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το λάθος ενός ατόμου, ή το χειρότερο λάθος που έκανε στη ζωή του, δεν πρέπει να ελέγχει το τι συμβαίνει με την υπόλοιπη ζωή του», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.