ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι οπαδοί της Κρίσταλ Πάλας σήκωσαν πανό κατά των Σαουδαράβων νέων ιδιοκτητών της Νιούκαστλ

Οι οπαδοί της Κρίσταλ Πάλας σήκωσαν πανό κατά των Σαουδαράβων νέων ιδιοκτητών της Νιούκαστλ

Την περασμένη εβδομάδα η Νιούκαστλ έπαιξε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της μετά την ενθαρρυντική αλλαγή σελίδας και τη μετατροπή στο πλουσιότερο κλαμπ του πλανήτη. Μπορεί να γνώρισε μία ακόμη ήττα στη φετινή σεζόν, αλλά το κλίμα ήταν άκρως θετικό στις εξέδρες μετά από χρόνια.

Όσο ενθουσιασμό κι αγάπη εισέπραξαν, όμως, οι νέοι ιδιοκτήτες στο «St. James’ Park», τόσες εκδηλώσεις εναντίωσης και κατακραυγής πρόκειται να δεχτούν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Όπως συνέβη στο «Σέλχαρστ Παρκ» από τους φίλους της Κρίσταλ Πάλας, οι οποίοι σήκωσαν πανό με ιδιαίτερο νόημα κι αποδέκτες τόσο το PIF και τον πρίγκιπα Μπιν Σαλμάν όσο τον CEO της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς αλλά και τους ίδιους τους οπαδούς των Καρακαξών για την αποδοχή και τη στήριξη στο κονσόρτιουμ.

Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν παρουσιάζεται κρατώντας ένα σπαθί με αίματα στο χέρι, με τον CEO της διοργανώτριας αρχής να κάνει την κίνηση «Όλα καλά» μέσα σε μία «λίμνη» από αίμα, έχοντας στο άλλο χέρι κρυμμένη τη σημαία του pride. Ένα σκίτσο-«σπόντα» αφενός για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μπιν Σαλμάν ότι υποκίνησε τη δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post, Τζαμάλ Κασόγκι κι αφετέρου για την ελάχιστη δουλειά που έχει γίνει στην προώθηση των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας μέσω της PL.

Στη μέση του σκίτσου, ο κατάλογος των αδικημάτων που «αμαυρώνουν» την είσοδο των Σαουδαράβων στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί της Κρίσταλ Πάλας «τίκαραν» όλα τα κουτάκια, κατηγορώντας τον Πρίγκηπα και το PIF για τρομοκρατία, αποκεφαλισμούς, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φόνους, λογοκρισία και εκδιώξεις!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.