ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ford Mustang mach 1: Το πρώτο σε πωλήσεις σπορ μοντέλο στην Ευρώπη

Ford Mustang mach 1: Το πρώτο σε πωλήσεις σπορ μοντέλο στην Ευρώπη

Η κορυφαία Mustang βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και σε λίγες ημέρες θα παραδοθεί στον τυχερό πελάτη. Το Newsauto τη βρήκε, την απαθανάτισε και όπως θα δείτε από τις αποκλειστικές φωτογραφίες είναι σκέτη απόλαυση…

Το όνομα και μόνο προκαλεί ρίγος. Η Mustang δεν είναι απλά ένα όχημα με ρόδες αλλά ένα αυτοκίνητο που γίνεται προέκταση του ιδιοκτήτη. Η απόκτηση μίας Mustang σε κατατάσσει αυτομάτως στους ρομαντικούς της αυτοκίνησης και σε ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως από τη στιγμή που «πάτησε» στην Ευρώπη, σάρωσε και έγινε το Νο1 σε πωλήσεις σπορ μοντέλο στη Γηραιά Ήπειρο.

Η τελευταία γενιά της Ford Mustang είναι διαθέσιμη με δύο μηχανικά σύνολα. Το πρώτο με χωρητικότητα 2.3 λίτρα και αποδίδει 314 ίππους. Το δεύτερο με μοτέρ 5.0 λίτρων αγγίζει τους 418 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις για να καταλάβεις την οδηγική απόλαυση πρέπει να καθίσεις πίσω από το τιμόνι της. Είτε κινείσαι με την «μικρή» είτε με την μεγάλη έκδοση. Να σημειώσουμε πως αυτή τη στιγμή διαθέσιμη στη χώρα μας είναι μόνο η έκδοση με τον κινητήρα των 5.0 λίτρων καθώς η έκδοση με τον κινητήρα των 2.3 λίτρων σταμάτησε να εισάγεται.

Μη χάσετε το μοναδικό, επετειακό car την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Πριν από λίγους μήνες έγινε γνωστό πως θα έρθει στην Ελλάδα και η κορυφαία έκδοση της Ford Mustang με την κωδική ονομασία Mach 1. Πρόκειται για μία έκδοση που βασίζεται σε αυτήν με τον V8 κινητήρα των 5.0 λίτρων. Η ισχύς φτάνει τους 460 ίππους και η ροπή τα 529 Nm. Με λίγα λόγια πρόκειται για την πιο δυνατή Mustang που φέρει πολλές βελτιώσεις για να είναι, όχι μόνο πιο γρήγορη αλλά και ταχύτατη όταν ο οδηγός της, αποφασίσει να τη δοκιμάσει στην πίστα. Στη γλώσσα των αριθμών, η Mach 1 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική της ταχύτητα; Σχεδόν αγγίζει τα 270χλμ./ώρα.

Εξωτερικά η Mach 1 έχει αρκετές αλλαγές συγκριτικά με την GT. Το λογότυπο Mach 1 έχει αντικαταστήσει το αντίστοιχο GT όπως και το λογότυπο 5.0 που βρίσκεται στα πλαϊνά του σπορ μοντέλου. Η εμπρός μάσκα έχει και αυτή αλλαγές ενώ στο πίσω μέρος βγάζουν … μάτια οι τετραπλές απολήξεις εξάτμισης με διάμετρο 4.5 ίντσες.

Η Mach 1 εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, ενώ στο βασικό εξοπλισμό διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Επιπλέον συναντούμε τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση MagneRide ενώ αξίζει να σημειώσουμε και την κάθετη δύναμη που είναι αυξημένη κατά 22% συγκριτικά με την έκδοση GT.

Ποια είναι η τιμή της;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τιμή του μοντέλου ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2021 και σύμφωνα με την επίσημη εισαγωγική εταιρεία, αγγίζει τα 81.768 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.