ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κοντά σε νέα ήττα η Αυστραλία: Ελεύθερος ο Ν.Τζόκοβιτς (upd)

Κυβέρνηση Αυστραλίας: «Εξετάζουμε αυτή τη στιγμή το θέμα της απέλασης του Ν.Τζόκοβιτς»

Κοντά σε νέα ήττα η Αυστραλία: Ελεύθερος ο Ν.Τζόκοβιτς (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 12:36) Μια τεράστια ήττα φαίνεται πως έχει υποστεί η Αυστραλία, καθώς σύμφωνα με τους Αυστραλούς δημοσιογράφους ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι σύντομα εκ νέου ελεύθερος!

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες ο Σέρβος τενίστας μετά τη νίκη του στο δικαστήριο, για τη βίζα με την οποία ταξίδεψε στην Αυστραλία, συνελήφθη από τις αρχές της Αυστραλίας.

Σκοπός τους φέρεται να ήταν να τον απελάσουν από τη χώρα. Τις πληροφορίες τις επιβεβαίωσε και ο πατέρας του Σέρβου τενίστα, αλλά και ο αδελφός του.

Παρότι δικαιώθηκε στην υπόθεση της βίζας του και όλα έδειχναν τη συμμετοχή του στο Australian Open, από τη χώρα προέκυπτε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης είχε το δικαίωμα να προβεί σε προσωπική ενέργεια για την απέλασή του, κάτι που πιθανότατα συνέβη.

Παρόλα αυτά μετά την κατακραυγή η Αυστραλία φαίνεται να… έκανε όπισθεν ολοταχώς και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Age» από την Αυστραλία, Άντονι Γκάλουεϊ, ο Σέρβος δεν θα απελαθεί, ενώ ο συνάδελφός του Πολ Σακάλ δήλωσε ότι ο Νόλε θα είναι σύντομα ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό δημοσιογράφο Πολ Σακάλ δεν έχει συλληφθεί, καθώς ακόμη εξετάζεται η περίπτωση της προσωπικής απόφασης του υπουργού για την εκ νέου ακύρωση της βίζας του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ θα αποφασίσει το βράδυ πως ο Νο1 στον κόσμο θα είναι ελεύθερος να αγωνιστεί στο Australian Open.

Ο πατέρας του Νόβακ, Σρτζάν Τζόκοβιτς είπε ότι ο γιος του θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 15.00 ώρα Ελλάδος.

Μετά από το θρίλερ πήρε θέση η κυβέρνηση της Αυστραλίας

Μετά τα πολλά δημοσιεύματα η κυβέρνηση της Αυστραλίας πήρε θέση για το θέμα του Νόβακ Τζόκοβιτς και παραδέχθηκε ότι εξετάζεται αυτή τη στιγμή το θέμα της απέλασης του Σέρβου τενίστα. Κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι ο «Νόλε» είχε συλληφθεί, αλλά και πως θα έχουμε άμεσα επίσημη εξέλιξη.

Το γεγονός επισήμανε λοιπόν και ο υπεύθυνος Τύπου του υπουργείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, είναι στην ευχέρεια του υπουργού μετανάστευσης Άλεξ Χοκ να εξετάσει την περίπτωση ακύρωσης της βίζας του κυρίου Τζόκοβιτς, με βάση την προσωπική εξουσία του σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο. Ο υπουργός αυτή τη στιγμή εξετάζει το θέμα και η διαδικασία συνεχίζεται».

Νίκη του Τζόκοβιτς στο δικαστήριο

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα, ο αστέρας του τένις κέρδισε τη δικαστική μάχη που του έδινε το δικαίωμα να αποχωρήσει από το ξενοδοχείο καραντίνας όπου διέμενε και να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Open παρά το γεγονός ότι είναι ανεμβολίαστος κατά της COVID-19.

Ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου, Άντονι Κέλι, αναίρεσε την απόφαση ακύρωσης της βίζα του Τζόκοβιτς, η οποία ακυρώθηκε μετά την άφιξή του την περασμένη εβδομάδα επειδή οι αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια για εξαίρεση από την απαίτηση εισόδου να εμβολιάζονται πλήρως όλοι οι μη πολίτες.

Σε δεύτερο χρόνο, όμως, η κυβέρνηση της Αυστραλίας απείλησε να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του.

Ο δικαστής διέταξε επίσης την απελευθέρωση του τενίστα εντός 30 λεπτών από την έκδοση της απόφασης προκειμένου να αποδεσμευθεί από το ξενοδοχείο καραντίνας της Μελβούρνης όπου πέρασε τις τελευταίες τέσσερις νύχτες.

Ο δικηγόρος από την πλευρά της κυβέρνησης, Κρίστοφερ Τραν, είπε στον δικαστή μετά την απόφαση ότι ο υπουργός Μετανάστευσης, Ιθαγένειας, Υπηρεσιών Μεταναστών και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Άλεξ Χοκ, «θα εξετάσει εάν θα ασκηθεί προσωπική ισχύς ακύρωσης», πράγμα το οποίο σήμαινε ότι ο Τζόκοβιτς ενδεχομένως να ερχόταν ξανά αντιμέτωπος με την απέλαση, χάνοντας το Αυστραλιανό Open, που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.