Τελικός Champions League: Για έκτη φορά στην ιστορία της η Λίβερπουλ πρωταθλήτρια Ευρώπης – Νίκησε την Τότεναμ με 2-0

Τελικός Champions League: Για έκτη φορά στην ιστορία της η Λίβερπουλ πρωταθλήτρια Ευρώπης – Νίκησε την Τότεναμ με 2-0

Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στον αγγλικό «εμφύλιο» με αντίπαλο την Τότεναμ στη Μαδρίτη, καθώς επικράτησε 2-0 και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία της.

Αντίθετα, η ομάδα του Λονδίνου, στην πρώτη της παρουσία σε τελικό Champions League δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο, καθώς αυτήν τη φορά δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εναντίον της κατάσταση, που διαμορφώθηκε από νωρίς στο παιχνίδι.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Σαλάχ βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα, για να κάνει το 1-0, εκμεταλλευόμενος το χέρι-πέναλτι του Σισοκό, ενώ στο 87′ ο Οριγκί παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Γιορίς, για να «κλειδώσει» την κούπα. Αντίθετα, από την άλλη πλευρά ο Άλισον έδειχνε ανίκητος, δείχνοντας το πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος του τερματοφύλακα σε τέτοια σπουδαία ραντεβού.

Έτσι, ο σύλλογος του Μερσεϊσάιντ επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία της, έχοντας βρεθεί τελευταία φορά εκεί στον εκπληκτικό τελικό της περιόδου 2004-2005 στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο τη Μίλαν. Επίσης, οι «κόκκινοι» έχουν κατακτήσει τον τίτλο τη σεζόν 1976-77 με το 3-1 επί της Γκλάντμπαχ στη Ρώμη, την αμέσως επόμενη σεζόν με αντίπαλο την Μπριζ στο Γουέμπλεϊ με σκορ 1-0, την αγωνιστική χρονιά 1980-81 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης ξανά με 1-0 και τη σεζόν 1983-84 στη Ρώμη με το 1-1 (4-2 στα πέναλτι) επί της Ρόμα.

Γκολ για τη Λίβερπουλ στο 88΄

Η άμυνα της Τότεναμ προσπάθησε να απομακρύνει το κόρνερ του Μίλνερ, η μπάλα έφτασε στον Οριγκί και η αλλαγή του Κλοπ έπιασε το διαγώνιο σουτ και νίκησε τον Γιορίς

https://twitter.com/alex59995309/status/1134926199036284928


https://twitter.com/alex59995309/status/1134928328283119616


Το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Σαλάχ, μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης με αντίπαλο την Τότεναμ, δίνει το προβάδισμα στη Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ο Αιγύπτιος αξιοποίησε το χέρι που έκανε στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς ο Σισοκό, με τον διαιτητή Σκόμινα να μην διστάζει να δείξει την άσπρη βούλα, απόφαση για την οποία εμφανίστηκε πολύ σίγουρος και δεν έκανε χρήση του VAR.


Σαλάχ ο πρώτος Αιγύπτιος σκόρερ σε τελικό Champions League


Γκόλ για την Λίβερπουλ από πέναλτι που κέρδισε μόλις στο 32ο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού,. Ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ με εύστοχο κτύπημα για να επιτύχει το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Πρωταθλητριών.

https://twitter.com/alex59995309/status/1134900000390074376


https://twitter.com/alex59995309/status/1134900375239254017


https://twitter.com/alex59995309/status/1134905624238727170


Μια γυναίκα εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο όπου διεξάγεται ο τελικός του Champions League, φορώντας ένα ολόσωμο μαγιό πριν απομακρυνθεί από τους αστυνομικούς και την ασφάλεια του γηπέδου.

Τότεναμ και Λίβερπουλ διεκδικούν απόψε στη Μαδρίτη τον τίτλο του Champions League, έχοντας φτάσει στον μεγάλο τελικό μετά από δύο μεγάλες ανατροπές, που έδωσαν στους φιλάθλους εξαιρετικές συγκινήσεις. Οι ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν και απόψε μια μεγάλη βραδιά, ένα συναρπαστικό παιχνίδι που θα τους κρατήσει καθηλωμένους.

Οι δύο προπονητές, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και Γιούργκεν Κλοπ κατέστρωσαν τα πλάνα τους και πριν από λίγο ανακοίνωσαν τις ενδεκάδες τους, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι δύο παίκτες -ένας για κάθε ομάδα- που ήταν αμφίβολοι στη θέση του σέντερ φορ, δηλαδή οι Χάρι Κέιν και Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Η Τότεναμ θα ξεκινήσει με τους Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς, Άλι, Έρικσεν, Σον και Κέιν. Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Γκατσανίγκα, Φορμ, Σάντσες, Φόιτ, Ντέιβις, Οριέ, Ντάιερ, Γουόκερ-Πίτερς, Γουανιάμα, Μόουρα, Λαμέλα και Γιορέντε.

Από την άλλη μεριά, η Λίβερπουλ θα έχει βασικούς τους εξής έντεκα: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Σαλάχ, Φιρμίνο και Μανέ. Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Μινιολέ, Λόβρεν, Μίλνερ, Γκόμες, Στάριτζ, Μορένο, Λαλάνα, Τσάμπερλεϊν, Σακίρι, Μπρούστερ, Οριγκί και Κέλεχερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.