Ο Ν.Τραμπ για να μείνει στην ιστορία με θετικό τρόπο θα πρέπει να θυμάται μια φάση των αρχαίων Ελλήνων: «Μηδέν άγαν»...

Ελληνικό πρωτάθλημα: Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ – Κέρδισε (1-0) τον ΠΑΣ στα Γιάννινα

Ελληνικό πρωτάθλημα: Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ – Κέρδισε (1-0) τον ΠΑΣ στα Γιάννινα

Η ΑΕΚ χρειαζόταν για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους τη νίκη και κατάφερε να κερδίσει με 1-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα με το γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 16ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, με τον Λεό που νικήθηκε από τον Τσιντώτα στο 8′, για να απαντήσουν οι κιτρινόμαυροι στο 10′ με την τεράστια ευκαιρία του Μαχαίρα, ο οποίος ήταν μόνος αλλά δεν τελείωσε τη φάση όπως έπρεπε. Όπως και να έχει, το γκολ τελικά δεν άργησε να έρθει για την Ένωση, αφού στο 15′ ο διαιτητής έδειξε, μετά την εξέταση του VAR, το σημείο του πέναλτι για μαρκάρισμα του Χουτεσιώτη στον Χνιντ και ο Ανσαριφάρντ εκτέλεσε εύστοχα (0-1).

Παρά το προβάδισμα, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα συνέχισε να παίζει για να βάλει κι άλλο γκολ και η αλήθεια είναι ότι είχε τις φάσεις για να το πετύχει, είτε με τον Μάνταλο στο 22′, είτε με τον Μαχαίρα στο 24′, είτε με τον Ανσαριφάρντ στο 39′, αλλά κανείς τους (η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν του Ιρανού) δεν βρήκε δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, πάντως, οι Γιαννιώτες, οι οποίοι είχαν δει στο 34′ το VAR να ακυρώνει για οφσάιντ το γκολ του Παμλίδη, πίεσαν από νωρίς για την ισοφάριση και είχαν δοκάρι στο 49′ σε κεφαλιά του Εραμούσπε, ενώ στο 51′ ο Ελευθεριάδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά και πάλι το VAR είπε «οφσάιντ» και το γκολ δεν μέτρησε.

Οι δύο προπονητές άρχισαν σιγά-σιγά τις αλλαγές, κάποια δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν απειλούσαν να χαλάσουν το ματς και στο 72′ η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 με την κεφαλιά-ψαράκι του Λιβάια (μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης) μετά το φάουλ του Μάνταλου. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ήθελε να «κλειδώσει» το τρίποντο και στο 80′ άγγιξε ξανά το δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά σε τετ α τετ του Ολιβέιρα, αλλά το τελείωμα του ήταν τραγικό.

Χαμένες ευκαιρίες που δεν στοίχισαν, πάντως, στην Ένωση, η οποία κράτησε το υπέρ της σκορ και έφυγε από τα Γιάννινα με τους τρεις βαθμούς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Σάλιακα, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάστρο, Σιόντης (61′ Νάουμετς), Καρτάλης (65′ Ντομίνγκεθ), Ελευθεριάδης (86′ Λώλης), Λέο, Παμλίδης.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος, Μαχαίρας (70′ Ινσούα), Ανσαριφάρντ (70′ Ολιβέιρα), Τάνκοβιτς (56′ Λιβάια).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.