ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιστορικό ρεκόρ για τον Ρ.Ναδάλ – Κατακτά τίτλο ΑΤΡ για 18η σερί σεζόν

Ιστορικό ρεκόρ για τον Ρ.Ναδάλ – Κατακτά τίτλο ΑΤΡ για 18η σερί σεζόν

Τα λόγια είναι περιττά για τον Ράφαελ Ναδάλ, έναν εκ των κορυφαίων τενιστών στην ιστορία του αθλήματος.

Ο ανυπέρβλητος Ισπανός συνεχίζει στα 34 του χρόνια να καταρρίπτει ρεκόρ και όπως είπε και ο ίδιος μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Βαρκελώνη «έχω περιθώρια βελτίωσης», με το ερώτημα που μπαίνει να είναι το εξής: «Έως πού μπορεί να φτάσει;»

Προς το παρόν, με τη χθεσινή του νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά στην πρωτεύουσα της Καταλονίας θεμελίωσε ένα φοβερό προσωπικό ρεκόρ. Από το 2004 και μετά, όταν είχε πανηγυρίσει τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο στο Σόποτ σε ηλικία 18 ετών, ο «βασιλιάς του χώματος» έχει φτάσει αισίως τις 18 συνεχείς σεζόν στις οποίες κατακτά έστω έναν τίτλο ATP!

Ένα απίστευτο ρεκόρ, που απειλεί μόνον ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος μετρά 16 σερί περιόδους που κατακτά έστω κι ένα τρόπαιο ATP (2006-2021), τη στιγμή που ο «King Roger» (σ.σ. Φέντερερ) σταμάτησε στις 15 σερί σεζόν, όταν δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον τίτλο το 2016, εξαιτίας των τραυματισμών που τον «χτύπησαν» στα μέσα της χρονιάς.

Επίσης, ο Ναδάλ κατέχει το αδιανόητο ρεκόρ των 814 εβδομάδων σερί στο Τοπ 10 της παγκόσμιας κατάταξης!

Για πρώτη φορά μπήκε στην πρώτη δεκάδα πριν από 16 χρόνια, όταν κατέκτησε για πρώτη φορά το τουρνουά της Βαρκελώνης το 2005. Δεύτερος στην εν λόγω λίστα είναι ο Τζίμι Κόνορς με 789 εβδομάδες, με τον Ρότζερ Φέντερερ να σταματά στις 734.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.