ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έρχεται τεράστια αλλαγή στο ποδόσφαιρο – Σκέψεις της UEFA για κατάργηση του εκτός έδρας γκολ

Έρχεται τεράστια αλλαγή στο ποδόσφαιρο – Σκέψεις της UEFA για κατάργηση του εκτός έδρας γκολ

Σε μία αλλαγή που θα φέρει τα πάνω κάτω ετοιμάζεται να προχωρήσει η UEFA, που συζητά το ενδεχόμενο για κατάργηση του εκτός έδρας γκολ.

Η Equipe αποκάλυψε στις 14 Απριλίου ότι η UEFA θα συνεδριάσει στα τέλη Μαΐου για ν’ αποφασίσει την κατάργηση του κριτηρίου του εκτός έδρας γκολ. Το ρεπορτάζ της κορυφαίας γαλλικής εφημερίδας επιβεβαιώνεται και σύμφωνα με τους Times η απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής (28/5).

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να καταργήσει τελικά το κριτήριο αυτό στα νοκ-άουτ ματς των διοργανώσεών της μετά από 56 χρόνια. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, θα συντελεστεί επανάσταση στο ποδόσφαιρο με τη μορφή που το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Η συζήτηση για την κατάργηση ή μη του άρθρου 20. 01 δεν ξεκίνησε τώρα. Το τελευταίο διάστημα εντάθηκε με τα άδεια γήπεδα και τις ουδέτερες έδρες λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times μιλάμε για ολική κατάργηση, καθώς απορρίφθηκαν οι «φωνές» για μερική (να ισχύει δηλαδή ό,τι και τώρα στην κανονική διάρκεια και να μην ισχύει στην παράταση) και άμεση εφαρμογή της αλλαγής, από την επόμενη κιόλας σεζόν (2021/22)!

Το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1965-66 στο Κύπελλο Κυπελλούχων – διοργάνωση που δεν υπάρχει πια – και από το 1969 μέχρι και σήμερα εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.