ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 71-78: Υπόθεση πέντε λεπτών για τον ηγέτη Παπαπέτρου

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 71-78: Υπόθεση πέντε λεπτών για τον ηγέτη Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα βρήκε σκούρα, όμως με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να πατάει το γκάζι στο τελευταίο δεκάλεπτο νίκησε για τρίτη φορά την ΑΕΚ (78-71) και προκρίθηκε στους τελικούς.

Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ, Μήτογλου και Παπαγιάννης από τη μια, Κατσίβελης, Μέικον, Λοτζέσκι, Ματσιούλις και Μορέιρα από την άλλη άρχισαν το ματς. Με τον αρχηγό του οδηγό ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με πέντε νωρίς (4-9), αλλά η ΑΕΚ χάρη στη δράση του Ματσιούλις προσπέρασε, 13-11. Οι «πράσινοι» εκμεταλλευόμενοι τις έξτρα κατοχές από επιθετικά ριμπάουντ (πέντε στο πρώτο δεκάλεπτο) αλλά και λάθη αντιπάλων κατάφεραν να κλείσουν την εναρκτήρια περίοδο στο +4, 15-19.

Εκμεταλλευόμενος το μέγεθος του Παπαγιάννη και βρίσκοντας σκορ από Χεζόνια και Μπέντιλ οι «πράσινοι» έφτασαν στους έξι, 21-27, αλλά η «Ένωση» κρατήθηκε κοντά χάρη στα τρίποντα του Μέικον και του Γιάνκοβιτς (29-31). Το τρίτο φάουλ του Ματσιούλις στα 4 λεπτά πριν το ημίχρονο προβλημάτισε τους τυπικά γηπεδούχους, αλλά δεν τους πτόησε. Χάρη σε δύο «κολλητά» τρίποντα του Λοτζέσκι κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα, 40-38.

Ένα τρίποντο του Ζήση κι ένα κάρφωμα του Γιάνκοβιτς οδήγησαν την ΑΕΚ στο 47-43, αλλά οι τυπικά φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα 6-0 (47-49). Και πάλι όμως οι «κιτρινόμαυροι» αντέδρασαν άψογα αποσυντονίζοντας τους παίκτες του Όντεντ Κάτας με την άμυνά τους και κλείνοντας το δεκάλεπτο για πρώτη φορά με διαφορά έξι πόντων, 55-49.

Το τρίτο τρίποντο του Μέικον στο ματς εκτόξευσε την «Ένωση» στο +9 (58-49) στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου, ενώ το ίδιο έκανε κι ο Λοτζέσκι δυόμισι λεπτά μετά (63-54). Ο Παπαπέτρου πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με διαδοχικά προσωπικά καλάθια έφερε το ματς στα ίσα (63-63) στα μισά του δεκαλέπτου. Οι «πράσινοι» με δύο «βόμβες» από Μήτογλου και Χεζόνια ολοκλήρωσαν ένα εντυπωσιακό 17-1 μέσα σε 4:15 και έβαλαν γερά θεμέλια πρόκρισης, 64-71. Η ΑΕΚ δεν αντέδρασε με καθαρό μυαλό και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη και την πρόκριση με 3-1.

Δεκάλεπτα: 15-19, 40-38, 55-49, 71-78

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.