Έχετε αναρωτηθεί γιατί το Γαλλικό Όπεν πήρε το συγκεκριμένο όνομα, ειδικά αφού ο Roland Garros δεν είχε καμία σχέση με το τένις;

Ο Roland Garros πράγματι δεν είχε καμία σχέση με το τένις. Γεννήθηκε το 1888 και έγινε ένα πρωτοπόρος αεροπόρος αλλά και ένας ήρωας πιλότος του Α’ παγκοσμίου Πολέμου. Το 1913 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε πάνω από όλη την Μεσόγειο. Πέθανε στον πόλεμο το 1918, μια μόλις ημέρα πριν από τα τριακοστά γενέθλιά του.

Το πρώτο Γαλλικό Όπεν έγινε το 1891, όταν ο Garros ήταν 3 ετών. Αρχικά μόνο Γάλλοι τενίστες μπορούσαν να αγωνιστούν. Έγινε διεθνές μετά από 34 χρόνια και συγκεκριμένα το 1925. Δυο χρόνια αργότερα οι Γάλλοι τενίστες κέρδισαν το Davis Cup απέναντι στις ΗΠΑ.

Για να θυμούνται αυτή τη νίκη, οι Γάλλοι αποφάσισαν να χτίσουν ένα γήπεδο τένις. Το 1928 ολοκληρώθηκε αλλά χρειαζόταν και όνομα. Οι αρχές αποφάσισαν να το ονομάσουν για να τιμήσουν έναν ήρωα πολέμου και όχι κάποιον θρύλο του αθλήματος. Έτσι το ονόμασαν Roland Garros.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

To Davis Cup γινόταν αρχικά στο γήπεδο Roland Garros και σταδιακά όλα Διεθνή Τουρνουά της Γαλλίας μεταφέρθηκαν εκεί. Το ίδιο και το Γαλλικό Όπεν. Από τότε, το επίσημο όνομα του τουρνουά άλλαξε σε Roland Garros.