ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Euro 2020: «Κλείδωσε» την πρόκριση το Βέλγιο με εντυπωσιακό Ντε Μπρόινε – Κέρδισε 2-1 την Δανία με ανατροπή

Euro 2020: «Κλείδωσε» την πρόκριση το Βέλγιο με εντυπωσιακό Ντε Μπρόινε – Κέρδισε 2-1 την Δανία με ανατροπή

Το Βέλγιο δεν εντυπωσίασε, όμως μετά την είσοδο του Κέβιν Ντε Μπρόινε κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πανηγυρίσει τη νίκη-πρόκριση με 2-1 επί της μαχητικής Δανίας.

Οι Δανοί ήταν εκείνη που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ντεναγιέρ έκανε λάθος στην άμυνα των Βέλγων, ο Χόιμπιεργκ έγινε αποδέκτης της μπάλας, με τον Πόουλσεν να παίρνει την ασίστ και μέσα απ’ την περιοχή να πλασάρει για το 1-0.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης, η ομάδα του Χιούλμαντ ήταν καταιγιστική. Στο 5′ έχασε ο Μπρέθγουεϊτ σπουδαία ευκαιρία, ενώ ο Βας είχε τη δική του στιγμή στο 6′. Στο 3′ το Βέλγιο είχε την πρώτη της τελική με κεφαλιά του Μέρτενς και ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Red Devils στο πρώτο μέρος.

Οι Δανοί πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Μετά το δυνατό ξεκίνημα, ο ρυθμός έπεσε και πήγε στα μέτρα των γηπεδούχων. Η Δανία πίεζε ψηλά και δεν άφηνε το Βέλγιο να κάνει το παιχνίδι του, καθώς με δυσκολία έφτανε στην περιοχή του Κουρτουά.

Από την άλλη, η Δανία ήταν εκείνη που γινόταν απειλητική. Στο 35′ είχε νέα καλή στιγμή. Ο Ντάμσγκααρντ ντρίμπλαρε, πάτησε περιοχή, υπό πίεση πραγματοποίησε ένα πλασέ, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα απ’ την εστία των Βέλγων.

Στο δεύτερο μέρος η Δανία μπήκε με τον ίδιο τρόπο. Πίεζε ψηλά τους Βέλγους, θέλοντας να παγώσει τον ρυθμό, επιδιώκοντας να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Όμως η ποιότητα των ακίνδυνων, μέχρι εκείνη την στιγμή, Βέλγων έφερε την ισοφάριση στο Parken Stadium.

Ο Ρομελού Λουκάκου πάτησε στην περιοχή, μοίρασε τον Ντε Μπράινε, εκείνος έβγαλε τρομερή ασίστ στον Τοργκάν Αζάρ, ο οποίος ανενόχλητος έγραψε το 1-1 στο 55ο λεπτό. Οι Βέλγοι συνδυάστηκαν τρομερά χαρίζοντας ένα πολύ όμορφο γκολ αποδεικνύοντάς την ποιότητά τους.

Οι Βέλγοι βελτιώθηκαν μετά την ισοφάρισή τους με τον Κέβιν Ντε Μπράινε να δίνει το κάτι παραπάνω στους Red Devils. Δεν είχαν πιάσει το 100% της απόδοσής τους, όμως σίγουρα πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η επιβράβευση δεν άργησε να έρθει.

Οι παίκτες του Μαρτίνεθ άλλαξαν τρομερά την μπάλα, η οποία στρώθηκε στα πόδια του Ντε Μπράινε και με τρομερό σουτ με το αριστερό έξω απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σμάιχελ υπογράφοντας την ανατροπή στο 71ο λεπτό. Μάλιστα, δεν πανηγύρισε αφιερώνοντας το γκολ στον Κρίστιαν Έρικσεν.

Η Δανία αμέσως μετά το 2-1 αντέδρασε με ένα μακρινό σουτ του Μπρέθγουεϊτ στο 75ο λεπτό, ενώ ο επιθετικός των Δανών έγινε ξανά επικίνδυνος, με τον Αλντερβάιρελντ να τον κόβει τελευταία στιγμή μέσα στην περιοχή λίγο αργότερα. Ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ είχε ξανά μεγάλη ευκαιρία στο 87′. Έπειτα από σέντρα του Όλσεν πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Οι Δανοί έως και το φινάλε πίεσαν, όμως το σκορ δεν άλλαξε με τους Βέλγους να πανηγυρίζουν την πρόκριση.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ – Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκαρντ (84′ Όλσεν), Μάλε- Βας (62′ Στρίγκερ Λάρσεν), Χόιμπεργκ, Ντιλέινι (72′ Γιένσεν)- Πόουλσεν (62′ Νόργκααρντ), Ντάμσγκαρντ (72′ Κορνέλιους), Μπρέθγουεϊτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά – Φερτόνχεν, Ντεναγιέρ, Αλντερβάιρελντ – Τ. Αζάρ (90+5′ Φερμέλεν), Ντεντόνκερ (59′ Βίτσελ), Τίλεμανς, Μενιέ – Καρασκό (59′ Ε. Αζάρ), Λουκακού , Μέρτενς (46′ Ντε Μπράινε).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.