ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άδοξο τέλος για τον Σ.Τσιτσιπά: Έμεινε εκτός US Open από το Νο128 κόσμου (βίντεο)

Ο Σ.Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε πρόωρα το US Open

Άδοξο τέλος για τον Σ.Τσιτσιπά: Έμεινε εκτός US Open από το Νο128 κόσμου (βίντεο)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 3-2 σετ από τον Ντόμινικ Στρίκερ (Νο128) και αποκλείστηκε από το US Open από τον δεύτερο γύρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας που έπαιξε υπό το βλέμμα της Μπαντόσα και της μητέρας της ηττήθηκε μετά από 4.04′  με 7-5, 6-7 (2), 6-7 (5), 7-6 (6), 6-3 από τον 21χρονο Ελβετό (Νο128) Ντόμινικ Στρίκερ ο οποίος συμμετέχει για πρώτη φορά στο US Open και έδωσε μάχη στα προκριματικά για να βρεθεί στο ταμπλό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-1 στα σετ αλλά δεν μπόρεσε να κλείσει το 4ο σετ και επέτρεψε στον αντίπαλό του να πετύχει την πρώτη του top-10 νίκη.

Οι άσοι ήταν 22-11 για τον Έλληνα. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 4/8 (Τσιτσιπάς) και 6/13 (Στρίκερ) ενώ τα αβίαστα λάθη ήταν 42-40 για τον Στέφανο. Οι winners ήταν 78-71 για τον νικητή.

Η Ελλάδα δεν έχει πλέον εκπρόσωπο στο US Open αφού μετά την Μαρία Σάκκαρη που έμεινε εκτός από τον 1ο γύρο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε στον 2ο.

Ο αγώνας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-2 στο 1ο σετ και με 5-4. Στο 9ο γκέιμ είχε μάλιστα μπρέικ πόιντ για να κλείσει το σετ αλλά ο αντίπαλός του το έσβησε για το 5-5. Ο Ελβετός αιφνιδίασε τον Έλληνα πέτυχε μπρέικ στο 11ο (6-5) και έκλεισε το σετ στο σερβίς του (7-5).

Στο 2ο σετ ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε 3-1 με μπρέικ αλλά ο Ελβετός πήρε αμέσως πίσω το μπρέικ και μείωσε σε 3-2. Ο Τσιτσιπάς έφτασε με δυσκολία στο 5-4 όμως ο αντιπαλός του ισοφάρισε σε 5-5. Ο Στρίκερ έστειλε το 2ο σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Έλληνας έκανε… πάρτι και έκλεισε το σετ στο 7-6 (2).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με μπρέικ (2-1) στο 3ο αλλά ο Ντόμινικ Στρίκερ το πήρε πίσω (2-2)! Ο Έλληνας έσβησε μπρέικ (σετ) πόιντ του αντιπάλου του στο 12ο γκέιμ και έστειλε και αυτό το σετ στο τάι μπρέικ.

Ο 25χρονος έκλεισε και το 3ο σετ (7-6(5) και προηγήθηκε με 2-1. Με το καλημέρα στο 4ο σετ ο Στρίκερ έκανε μπρέικ (1-0) και το υπερασπίστηκε με το σερβίς του για το 2-0. Ο Τσιτσιπάς το πήρε πίσω για το 2-2 και εν συνεχεία ισοφαρίστηκε σε 3-3.

Με love service game ο Έλληνας προηγήθηκε με 4-3. Με νέο μπρέικ ο Στέφανος έκανε το 5-3 αλλά ο αντίπαλός του είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 9ο!

Ο Τσιτσιπάς το έσβησε αλλά ο Στρίκερ με την 3η ευκαιρία έφτασε σε μπρέικ (5-4). Ο Ελβετός ισοφάρισε σε 5-5 και σε 6-6 και έστειλε το σετ πάλι στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Στρίκερ επικράτησε με 7-6 (6). Το 5ο σετ άρχισε με μπρέικ (2-0) από τον Ελβετό και με το σερβίς του έφτασε στο 3-0. Μείωσε σε 3-1 ο Έλληνας και εν συνεχεία σε 4-2.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με love service game ο Ελβετός έκανε το 5-2 και έσβησε μπρέικ πόιντ του Έλληνα στο 8ο για να επικρατήσει με 6-3.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.