«Εμφύλιος» στην άρση βαρών – Θύελλα αντιδράσεων κατά του Πύρρου Δήμα – «Είχε μόνο προσωπικές φιλοδοξίες»

«Εμφύλιος» στην άρση βαρών – Θύελλα αντιδράσεων κατά του Πύρρου Δήμα – «Είχε μόνο προσωπικές φιλοδοξίες»

«Εμφύλιος» μεταξύ των πρώην μελών της εθνικής ομάδας Άρσης Βαρών και του Ολυμπιονίκη και προέδρου της ΕΟΑΒ Πύρρου Δήμα έχει ξεσπάσει εν όψει των εκλογών που ακολουθούν στην ομοσπονδία.

Ο Πύρρος Δήμας υπήρξε βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2012, όπου το υπηρέτησε μέχρι το 2015, εκπλήσσοντας το πανελλήνιο με την επιλογή του να ταχθεί στις τάξεις του λαομίσητου ΠΑΣΟΚ της εποχής

Η ομάδα πρωτοβουλίας για την διάσωση της Άρσης Βαρών την οποία αποτελούν Ολυμπιονίκες όπως οι Τζελίλης, Σαμπάνης, Λεωνίδης, Μήτρου, Σπύρου και άλλοι παραχώρησε την Πέμπτη σε ξενοδοχείο της Αθήνας συνέντευξη Τύπου στην οποία ανέλυσε το πρόγραμμα της και «επιτέθηκε» στη σημερινή διοίκηση, αυτή του Πύρρου Δήμα.

Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκε και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου ο οποίος όμως δεν ήταν στο πάνελ.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Ομάδας Πρωτοβουλίας Διάσωσης της Άρσης Βαρών:

«Ολομέτωπη επίθεση κατά του τρις «χρυσού» Ολυμπιονίκη και νυν προέδρου της ΕΟΑΒ, αλλά και τεχνικού διευθυντή της ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Πύρρου Δήμα, εξαπέλυσαν σε συνέντευξη Τύπου οι παλαιοί του συναθλητές, που συγκροτούν την Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης της Άρσης Βαρών (Βαλέριος Λεωνίδης, Λεωνίδας Σαμπάνης, Βίκτωρ Μήτρου, Γιάννα Χατζηϊωάννου, Γιώργος Τζελίλης, Παύλος Σαλτσίδης, Χρήστος Σπύρου, Γιάννης Γέροντας). Παράλληλα, παρουσίασαν ηλεκτρονικό μήνυμα, που έστειλε στις 3 Ιανουαρίου του 2020 ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής, Ευάγγελος Προκοπίδης, προς τα μέλη της, αλλά και προς τον Πύρρο και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΑΒ, Φώτη Καϋμενάκη (τον οποίον χαρακτήρισαν «γυρολόγο των ομοσπονδιών», αφού έχει περάσει από διοικήσεις σε πολλές ομοσπονδίες), με το οποίο προτείνει, πώς πρέπει να καταρτισθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα, ώστε να ελεγχθούν οι ψήφοι των σωματείων.

«Στις 21-22/3/20 να γίνουν τα ανοικτά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγξουμε καλύτερα τις συμμετοχές για τις δεκάδες (δικαίωμα ψήφου)…».

Έθεσαν δε, και ένα πολύ σοβαρό ερώτημα: Πληρώνει η ΕΟΑΒ τα χρήματα για τα ταξίδια του Πύρρου προς και από τις ΗΠΑ, όπου αμείβεται από την εκεί ομοσπονδία; Παρουσίασαν και σχετική εγγραφή στην «Διαύγεια» (ΑΔΑ Ω4ΛΙ469ΗΦΘ-Μ7Η), για πληρωμή αεροπορικού εισιτηρίου (898,5) για ΗΠΑ-Ελλάδα-ΗΠΑ. Υποστήριξαν δε, ότι υπάρχουν και άλλες εγγραφές για αεροπορικά εισιτήρια του προέδρου με μεγάλα ποσά, τα οποία συμπίπτουν με ταξίδια του προς και από τις ΗΠΑ.

«Ο Πύρρος έκανε λάθος επιλογές συμβούλων. Τον Πύρρο τον πήρε η κάτω βόλτα. Ήλθε η ώρα για την αλλαγή», τόνισε ο αρχιπροπονητής τής «χρυσής ομάδας», Χρήστος Ιακώβου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δώσαμε επί χρόνια παράταση χρόνου στον Πύρρο, αλλά τα προβλήματα έτρεχαν. Τελικά, αποδείχθηκε ότι δεν είχε άλλο σκοπό από προσωπικές φιλοδοξίες», τόνισε ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης, Βαλέριος Λεωνίδης, τον οποίον ο Πύρρος απέπεμψε στις αρχές του 2018 από την θέση του εθνικού προπονητή…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.