ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα σπορ για να πεθάνεις – Αυτό είναι στην πρώτη θέση

Δείτε τη λίστα με τα πιο επικίνδυνα σπορ

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα σπορ για να πεθάνεις – Αυτό είναι στην πρώτη θέση

Τα σπορ προσφέρουν χαλάρωση και διαφυγή από τη ρουτίνα για όσους τα κάνουν ερασιτεχνικά και χρήματα σε όσους είναι επαγγελματίες. Όμως κάθε πράγμα έχει ένα ρίσκο και αυτό δείχνει η μελέτη γνωστού αθλητικού καναλιού.

Συγκεκριμένα μελέτησαν και υπολόγισαν την πιθανότητα που έχεις να πεθάνεις κάνοντας κάποιο σπορ.

Η μελέτη έγινε με τη βοήθεια του Εθνικού Κέντρου Δεδομένων Υγείας των ΗΠΑ και είχε τίτλο “οι πιθανότητες σου να πεθάνεις”.

Η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος παίζοντας video games είναι μία στις 100 εκατομμύρια, ενώ κάνοντας κολύμπι είναι μία στο εκατομμύριο, στο bungee jumping είναι μία στις 500.000.

Συνεχίζοντας η έρευνα λέει ότι οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος κάνοντας κανό είναι μία στις 10.000, ενώ εξαιρετική επικίνδυνη φαίνεται πως είναι η οδήγηση μονοθεσίου της Formula 1, με τις πιθανότητες να είναι μία στις 100.

Όμως το πιο επικίνδυνο σπορ είναι το base jumping.

Πρόκειται για ένα extreme sport, στο οποίο ο αθλητής πηδάει στο κενό φορώντας μία ειδική στολή, το wingsuit και δεν διαθέτει εφεδρικό αλεξίπτωτο. Ο άλτης εκτελεί την ελεύθερη πτώση από σταθερό σημείο, όπως κτίριο, κεραία, γέφυρα ή την άκρη ενός γκρεμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος κάνοντάς το να είναι μία στις εξήντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.