ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Davis Cup: Ο Σ.Τσιτσιπάς επικράτησε του Αντρές Αντράντε και εξασφάλισε την πρόκριση στη μεγάλη κατηγορία

Έστειλε την Ελλάδα στο World Group του Davis Cup

Davis Cup: Ο Σ.Τσιτσιπάς επικράτησε του Αντρές Αντράντε και εξασφάλισε την πρόκριση στη μεγάλη κατηγορία

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την άνοδο της Ελλάδας στην μεγάλη κατηγορία του Davis Cup.

Η Εθνική ομάδα τένις της χώρας μας επικράτησε 3-1 στη σειρά με τον Ισημερινό στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε την πρόκριση. Δεν θα υπάρξει 5ο ματς όπως συμφώνησαν οι δύο ομάδες.

Αν και η Ελλάδα έχασε στο διπλό νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε στο κορτ, επικράτησε με 7-6 (1), 6-1 του Αντρές Αντράντε και έδωσε το εισιτήριο στην Εθνική ομάδα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε τη 2η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ενώ χθες ο Αριστοτέλης Θάνος είχε κερδίσει με 2-0 τον Αντράντε για να φτάσει η Ελλάδα στο 2-0.

Η Ελλάδα τα κατάφερε μετά από 19 χρόνια να επιστρέψει και θα παίξει τον Σεπτέμβριο με μια από τις 12 ηττημένες qualifiers και αν καταφέρει να επικρατήσει ξανά, τότε θα διεκδικήσει το 2024 την πρόκριση στους τελικούς του Davis Cup!

Νικητής στο τάι μπρέικ

Ο Τσιτσιπάς άνοιξε με love service game το 1ο σετ και με άσο έκλεισε το 3ο γκέιμ για το 2-1. Με το 2ο του love έφτασε στο 3-2 και εν συνεχεία με δυσκολία πήγε στο 4-3. Με ένα ακόμη love service game έφτασε στο 5-4 αλλά με τα λάθη του Έλληνα ο Αντράντε ισοφάρισε (5-5).

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς πέτυχε μίνι μπρέικ (2-0) και έφτασε και σε 2ο για να κλείσει στο 7-6 (1)!

Περίπατος στο ΟΑΚΑ

Στο 2ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε μπρέικ με το καλημέρα (1-0) και με το σερβίς του προηγήθηκε με 2-0. Με νέο μπρέικ ο Έλληνας έφτασε στο 3-0 και το υπερασπίστηκε για το 4-0.

Ο Αντράντε κέρδισε το γκέιμ της τιμής και έχασε με 6-1 το σετ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.