Εσθονία: Απαγορεύει σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να συμμετάσχουν σε τουρνουά τένις στα εδάφη της

Η δεύτερη χώρα μετά το Ηνωμένο Βασίλειο

Εσθονία: Απαγορεύει σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να συμμετάσχουν σε τουρνουά τένις στα εδάφη της

Σε απαγόρευση οποιασδήποτε παρουσίας Ρώσων και Λευκορώσων τενιστών προχώρησε η Εσθονία, με αποτέλεσμα να γίνεται η δεύτερη χώρα μετά το Ηνωμένο Βασίλειο που προσφεύγει σε μια τέτοια απόφαση.

Εντωμεταξύ στο κράτος της Εσθονίας διοργανώνονται τρία τουρνουά με τα δύο να βρίσκονται υπό την αιγίδα της ITF και το τρίτο να είναι το Tallinn Open της σειράς WTA 250 που εκκινεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως στο πρόσφατο Γουίμπλεντον δεν υπήρχαν βαθμοί ως στήριξη από πλευράς ATP και WTA.

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει η δεύτερη στην εν λόγω απόφαση, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει το παραμικρό. Πιο πιθανό μοιάζει το ενδεχόμενο να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο και να αφαιρεθούν οι πόντοι και στο προαναφερθέν τουρνουά.

Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού της Εσθονίας, Λίινα Κέρσνα έκανε τις εξής δηλώσεις σχετικά με το θέμα αυτό: «Τα διεθνή αθλήματα δεν διαχωρίζονται πλέον σε καμία περίπτωση από την πολιτική, η Ρωσία και η Λευκορωσία χρησιμοποιούν τον αθλητισμό για να επιτύχουν τους στρατηγικούς τους στόχους. Με αυτή την απόφαση στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, στις 5 Ιουλίου, η Λίινα Κέρσνα, μαζί με τους υπουργούς αθλητισμού και τους αθλητικούς αξιωματούχους 34 κρατών, υπέγραψαν αίτηση καλώντας τις διεθνείς ομοσπονδίες να απαγορεύσουν τη συμμετοχή αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία σε διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς και διαγωνισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.