ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πόλο γυναικών: Η εθνική ηττήθηκε αλλά πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Στα προημιτελικά η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει μία εκ των Γαλλία ή Γερμανία

Πόλο γυναικών: Η εθνική ηττήθηκε αλλά πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Η εθνική ομάδα των γυναικών πόλο, γνώρισε την πρώτη της ήττα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η γαλανόλευκη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ολλανδίας (15-10) για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, παίρνοντας τελικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά από την δεύτερη θέση.

Η Εθνική πόλο των γυναικών, παρότι διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο ικανό να φτάσει πολύ ψηλά, δεν μπόρεσε να εμφανιστεί ανταγωνιστική κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια και οικοδέσποινα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Ολλανδία, παίρνοντας τελικά τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

Στα προημιτελικά η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει μία εκ των Γαλλία ή Γερμανία.

Εφόσον η ελληνική ομάδα περάσει στους «4», που είναι το λογικό, θα κοντραριστεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- με την κάτοχο του τίτλου Ισπανία, η οποία σήμερα εξασφάλισε με εμφατικό τρόπο την πρωτιά στον Β΄ όμιλο, νικώντας 14-8 την Ιταλία.

Ο αγώνας:

Για να μπορέσει να διεκδικήσει αποτέλεσμα απέναντι στις πρωταθλήτριες κόσμου, ήταν δεδομένο ότι η εθνική έπρεπε να αποδώσει σαφώς καλύτερα στην άμυνα, σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια της στη διοργάνωση.

Αυτό όμως δεν συνέβη, με τις Φαν ντε Κράατς και Φαν ντερ Σλουτ να βρίσκουν από νωρίς ρυθμό. Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με 3/3 στην παίκτρια παραπάνω και έμεινε στο παιχνίδι στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια η ολλανδική πίεση οδήγησε σε λάθη κι αυτά σε εύκολα γκολ στην κόντρα.

Αφότου η Ελληνιάδη μείωσε σε 5-4 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, οι «οράνιε» πέτυχαν πέντε αναπάντητα τέρματα και εξασφάλισαν μεγάλη διαφορά στο σκορ (10-4).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ιωάννα Σταματοπούλου αντικατέστησε στο β΄ ημίχρονο τη Χρυσή Διαμαντοπούλου, η ελληνική άμυνα βελτιώθηκε και η εθνική μείωσε σε 11-8 στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου, αλλά έχασε μία επίθεση με παίκτρια παραπάνω και η Φαν ντερ Σλουτ «καθάρισε» οριστικά το παιχνίδι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.