ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θωμάς Νταβαρίνος: Ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε την έβδομη ψηλότερη κορυφή του κόσμου (βίντεο)

Κατέκτησε την κορυφή Νταουλαγκίρι στο Νεπάλ

Θωμάς Νταβαρίνος: Ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε την έβδομη ψηλότερη κορυφή του κόσμου (βίντεο)

Ο Θωμάς Νταβαρίνος, έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στην κορυφή Νταουλαγκίρι στο Νεπάλ, γράφοντας την δική του ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα, ο έμπειρος ορειβάτης ανέβηκε στην έβδομη ψηλότερη κορυφή στον κόσμο, στα 8.167 μέτρα.

Μάλιστα, μιλάμε για ένα από τα πιο δύσκολα βουνά του κόσμου, όπου τα τελευταία 25 χρόνια τρεις Έλληνες έχασαν τη ζωή τους – τελευταίος ο Αντώνης Συκάρης πριν από περίπου 1,5 χρόνο.

Περίπου έξι μήνες μετά από αυτή την επιτυχία του, ο Θωμάς Νταβαρίνος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Περίμετρος» και μίλησε για την απόφασή του να ανέβει στην την κορυφή Νταουλαγκίρι στο Νεπάλ.

«Κάποια στιγμή ήμουν σκηνο-σύντροφος με το φίλο μου τον Αντώνη Συκάρη, που έχασε κι αυτός τη ζωή του σε αυτό το βουνό και μετά από αυτό το γεγονός πήρα την απόφαση να επιλέξω να ανέβω αυτό το βουνό» αποκάλυψε αρχικά ο Νταβαρίνος.

Ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε το τι χρειαζόταν για να τα καταφέρει: «Η διαδικασία για να ανέβεις είναι κοντά στους δύο μήνες. Όσον αφορά την προεργασία θα πρέπει κάποιος να ασχολείται, να γυμνάζεται για να βρεθεί σε καλή φυσική κατάσταση.

Εμπειρίες μεγάλες… χρειάζεται να είσαι και τυχερός. Είναι δύσκολα βουνά με άσχημες καιρικές συνθήκες, μου πήρε περίπου 45 μέρες να εγκλιματιστώ και τελικά πήγαν όλα καλά και το ανέβηκα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για τους επόμενους στόχους του; «Το καλοκαίρι θα επιχειρήσω να ανέβω σε άλλο βουνό, στο Πακιστάν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.