Άντρεα Τζέγκερ: Σεξουαλική παρενόχληση αποκάλυψε πρώην Αμερικανίδα τενίστρια

Είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης τουλάχιστον 30 φορές στα αποδυτήρια

Άντρεα Τζέγκερ: Σεξουαλική παρενόχληση αποκάλυψε πρώην Αμερικανίδα τενίστρια

Κάποτε η Άντρεα Τζέγκερ ήταν το παιδί θαύμα του παγκόσμιου τένις.

Γεννήθηκε το 1965 στο Σικάγο και πριν κλείσει τα 20 της χρόνια αποχώρησε από την ενεργό δράση αφού είχε παίξει όμως στον τελικό του Roland Garros του 1982 και στον τελικό του Wimbledon του 1983.

Η Άντρεα που έφτασε στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης το 1981 και κέρδισε 10 τίτλους στην καριέρα της, σταμάτησε επειδή είχε σοβαρό πρόβλημα στον ώμο.

Πολλά χρόνια μετά από την απόσυρση της έγινε καλόγρια και σε πρόσφατη συνέντευξη της στην The Independent αποκάλυψε πως ήταν ακόμη έφηβη είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και μάλιστα 30 φορές.

«Είχα τουλάχιστον 30 περιστατικά με ένα συγκεκριμένο μέλος του επιτελείου που δεν έπαιζε. Με παρενοχλούσε στα αποδυτήρια, έτσι απέφευγα να είμαι μόνη στις αίθουσες προπόνησης για να αποφεύγω να έρθω σε δύσκολη θέση», θα πει αρχικά η πρώην τενίστρια.

Τότε δεν είχε μιλήσει πουθενά, ούτε στους γονείς της. Την είχαν απειλήσει όπως σημειώνει: «Αν πεις άλλη λέξη για αυτό, θα αφαιρέσουμε την υποτροφία της αδερφής σου στο Στάνφορντ. Κάθε φορά που προσπαθούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, με απειλούσαν».

Θα αποκαλύψει ότι τότε υπήρχε φυσιοθεραπευτής που είχε σχέση με παίκτριες και έπρεπε κάποια στιγμή να την εξετάσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος: «Είχα έναν τραυματισμό στη βουβωνική χώρα, μια μυϊκή καταπόνηση και έπρεπε να εξεταστώ αλλά δεν ήθελα να με δει εκείνος».

τεββ

Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις θα μιλήσει για μια εμπειρία που είχε στα 16 της χρόνια: «Με είχε ρωτήσει υπάλληλος της WTA εάν θέλω ένα ποτό και εγώ είχα πει να πως θα έπινα κάτι χωρίς αλκοόλ. Το ήπια αλλά είχε περίεργη γεύση. Αργότερα όταν έφυγε για να πάω προς το δωμάτιο μου με ακολούθησε και προσπάθησε να με φιλήσει. Ένιωσα απαίσια και ήμουν χάλια από το ποτό. Προσπάθησα να μην κάνω εμετό για να μην με δει ο πατέρας μου».
μονα

Το 2006, η πρώην τενίστρια έγινε μοναχή στην Επισκοπική Εκκλησία στην παραλία Santa Rosa της Φλόριντα και αποχώρησε το 2009.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.