
Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε ποινές, εκτός από τον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο ΣΕΦ, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τελικού της Basket League ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Έτσι, οι ερυθρόλευκοι καλούνται να πληρώσουν χρηματικά πρόστιμα συνολικής αξίας 15.800 ευρώ.
Αναλυτικά η απόφαση του αθλητικού δικαστή:
«Eπιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ):
α) χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000,00)ευρώ για υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα,
β) για κάθε μία από τις 3 προειδοποιήσεις που έλαβαν χώρα εξαιρουμένης της πρώτης εξ αυτών, για υβριστικά συνθήματα τα οποία είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα, η ποινή της επίπληξης καθώς και χρηματικού προστίμου χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ευρώ, ήτοι συνολικά ποινή δύο (2) επιπλήξεων και χρηματικό πρόστιμο δύο χιλίων οκτακοσίων (2.800,00) ευρώ,
γ) χρηματικό πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ για υβριστικά συνθήματα τα οποία είχαν ως αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ή συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων και για τα οποία δεν έχει ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 27 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2024-2025 και τέλος δ) χρηματικό πρόστιμο ύψους δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ για παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση χρήσης πανό που προσβάλλει φυσικά πρόσωπα, παραπτώματα που έλαβαν κατά τηδιάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος, με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ AKTOR), που διεξήχθη την 1-6-25.»
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.