ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νευρική η ΑΕΚ στο Βέλγιο: Έχασε πολλές ευκαιρίες και ηττήθηκε με 1-0 από την Άντβερπ των 10 παικτών

Η Ένωση θα παίξει για την πρόκριση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Νευρική η ΑΕΚ στο Βέλγιο: Έχασε πολλές ευκαιρίες και ηττήθηκε με 1-0 από την Άντβερπ των 10 παικτών

Η ΑΕΚ έχασε με 1-0 από την Άντβερπ στο Βέλγιο, παρόλο που αγωνιζόταν σχεδόν για ένα ημίχρονο για παίκτη παραπάνω και καλείται να γυρίσει το αποτέλεσμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ώστε να πάρει το «εισιτήριο» για τους ομίλους του UEFA Champions League. 

Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Γιάνσεν στο 16ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 51΄ λόγω αποβολής του Μπατάιγ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Με τον Γιώργο Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ παρατάχθηκε η ΑΕΚ καθώς ο Στάνκοβιτς δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα, ο Αλμέιδα άλλαξε ξανά τη δεξιά πτέρυγα επιλέγοντας τους Σιντιμπέ, Άμραμπατ και από εκεί «χτύπησε» η Ένωση τους αντιπάλους της. Η Άντβερπ μόλις σήμερα αποχαιρέτησε τον βασικό της αριστερό μπακ και τη θέση κάλυψε κατά συνθήκη ο Μπατάιγ, ο οποίος «ταλαιπωρήθηκε» από τους αντιπάλους του.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 16΄ με ασίστ του νεαρού Φερμέιρεν και υποδειγματική εκτέλεση του Γιάνσεν. Από το σημείο εκείνο οι παίκτες του Φαν Μπόμελ άφησαν αρκετούς χώρους που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο έμπειρος Αλντερβάιρελντ έκοψε την τελευταία στιγμή το σουτ του Γκαρσία στο 28΄, ενώ στο 43΄ ο Πινέδα από εξαιρετικό γύρισμα του Τσούμπερ ήταν έτοιμος να σκοράρει, όμως ο Φερμέιρεν απέκρουσε με το κορμί του, σώζωντας σίγουρο γκολ. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα τραυματίστηκε (τράβηγμα) ο Λιβάι Γκαρσία, αφήνοντας τη θέση του στον Πόνσε, ο οποίος επανεμφανίστηκε με τα κιτρινόμαυρα μετά από τέσσερα χρόνια.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου οι ισορροπίες άλλαξαν. Ένα ανόητο μαρκάρισμα του Μπατάιγ στον Γκατσίνοβιτς επέφερε την απευθείας κόκκινη κάρτα και έτσι η ΑΕΚ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μόλις στο 51΄. Οι Βέλγοι οπισθοχώρησαν μαζικά και το ματς παίχτηκε στο μισό γήπεδο. Απέναντι στην κλειστή άμυνα, η ΑΕΚ αδυνατούσε να βρει λύσεις.

Οι νεαροί Βέλγοι, συνεπικουρούμενοι από τους βετεράνους Ντε Λετ, Αλντερβάιρελντ ήταν ενθουσιώδεις και αποφασισμένοι να μην παραδοθούν εύκολα. Στο 78΄ ο Μπιτέζ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μάνταλου με την ΑΕΚ να έχει στήσει… πολιορκία και να ψάχνει με υπομονή μια κλασική ευκαιρία. Ο Μπιτέζ δήλωσε «παρών» και σε μια κεφαλιά του Πόνσε στο 88΄. Λίγο νωρίτερα, πάντως, λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 όταν ο Κουλιμπαλί εκμεταλλεύτηκε αδράνεια των αμυντικών και πλάσαρε τον Αθανασιάδη, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπιτέζ, Μπατάιγ, Ντε Λετ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Φερμέιρεν, Μπαλίκουϊσα, Εκέλενκαμπ (56΄ Βαν ντεν Μπος), Κεϊτά, Οντρέικα (56΄ Βάινς), Γιάνσεν (70΄ Μούγια)
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (67΄ Αραούχο), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (46΄ Γιόνσον), Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (67΄ Ελίασον), Τσούμπερ (67΄ Μάνταλος), Γκαρσία (36΄λ.τρ. Πόνσε)

LIVE σχολιασμός του Άντβερπ -ΑΕΚ: 

Τέλος αγώνα

94′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Άμραμπατ σέντραρε, ο Μουκουντί έκανε ένα αδύναμο πλασέ, η μπάλα άουτ

Μπήκαμε στις καθυστερήσεις. 5 λεπτά ακόμη

85′ Παραλίγο να γίνει ζημιά για την ΑΕΚ. Ο Κουλιμπαλί πήρε τις κόντρες, βγήκε απέναντι από τον Αθανασιάδη, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ

83′ Άλλη μια ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Μάνταλο να αστοχεί, ωστόσο είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ από τον Ελίασον

79′ Κεφαλιά του Μουκουντί άουτ η μπάλα

H AEK πιέζει, τα παίζει όλα για όλα.

Άλλα 15΄ για την συμπλήρωση του 90λεπτου

Έχει οπισθοχωρήσει και έχει δώσει χώρο και μπάλα η Αντβέρπ στην ΑΕΚ

51′. Κόκκινη για την Αντβέρπ. Ο Μπατάιγ αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα

Έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο

Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο

44΄Mεγάλη φάση για την ΑΕΚ. Τρομερή συνεργασία από τους παίκτες της ΑΕΚ, ο Πινέδα έκανε το σουτ, η μπάλα κόρνερ έπειτα από κόντρες

Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Πόνσε στη θέση του Λιβάι Γκαρσία.

29′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Λιβάι βγήκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ωστόσο προτίμησε να τελειώσει την φάση από το να πασάρει στον Τσούμπερ, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

23ο λεπτό, ο Άμραμπατ έβγαλε μια καλή σέντρα από δεξιά, ο Λιβάι πήδηξε ψηλότερα από όλους, ωστόσο η κεφαλιά του πέρασε για λίγα εκατοστά πάνω από την εστία της Αντβέρπ

ΓΚΟΛ για την Άντβερπ: Στο 16ο λεπτό ο Γιάνσεν βρέθηκε αμαρκάριστος στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ στον αγώνα

10′ Ο Άμραμπατ έβγαλε μια σέντρα από δεξία ο Λιβάι έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο δεν ήταν δυνατή με τον Μπουτέζ να μπλοκάρει

Προσπάθησαν στο 5ο λεπτό να συνεργαστούν οι παίκτες της ΑΕΚ, ωστόσο ο Σιντιμπέ δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου μετά την πάσα του Άμραμπατ

Στην σέντρα η ΑΕΚ

Στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, ξεκινά η αναμέτρηση

Οι περίπου 700 φίλοι της ΑΕΚ που βρίσκονται στις εξέδρες έχουν μαζί τους ένα πανό για τον Μιχάλη Κατσούρη, τον αδικοχαμένο φίλο της ομάδας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Γκαρσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.