ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε ποιο φρούτο «εκτοξεύει» τις αθλητικές επιδόσεις

Επιδρά σε μεγάλο βαθμό στις αποδόσεις των δρομέων

Δείτε ποιο φρούτο «εκτοξεύει» τις αθλητικές επιδόσεις

Εδώ και πολλά χρόνια, οι αθλητές αναζητούν φυσικούς τρόπους προκειμένου να βελτιώσουν τις επιδόσεις και την εικόνα τους. Ποιο είναι το φρούτο που θα κάνει την ευχή τους πραγματικότητα;

Το κράνμπερι αναμφίβολα σύμφωνα με έρευνες είναι αυτό που προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία και τις αθλητικές επιδόσεις.

Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες στο σώμα.

Αξίζει να αναφερθεί πως  η μελέτη διεξήχθη σε έναν τοπικό κλειστό στίβο 200 μέτρων στο Μόντρεαλ.

Κατά τη διάρκεια μιας καθορισμένης περιόδου, οι συμμετέχοντες έλαβαν συμπληρώματα εκχυλίσματος κράνμπερι, με στόχο να εξεταστούν διεξοδικά οι επιδράσεις τους στην απόδοση των αθλητών στο τρέξιμο.

Τι αποκάλυψε η έρευνα;

Τα ευρήματα αποκάλυψαν μια αξιοσημείωτη βελτίωση των φυσιολογικών δεικτών απόδοσης στους προπονημένους δρομείς μετά από 28 ημέρες κατανάλωσης του συμπληρώματος τόσο κατά τη διάρκεια δοκιμασιών μικρών (400 μέτρα), όσο και μεγάλων αποστάσεων (1.500 μέτρα).

Συμπερασματικά λοιπόν το κράνμπερι αποτελεί μια αποτελεσματική στρατηγική για τη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων με την έρευνα χαρακτηριστικά να λέει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ομορφιά του έγκειται στο ότι είναι απολύτως φυσικό. Βελτιώνει την απόδοση, αλλά δεν είναι αναβολικό στεροειδές. Οι αθλητές μπορούν να εξασφαλίσουν αυτή τη σημαντική ώθηση απλώς και μόνο καταναλώνοντας περισσότερα κράνμπερι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.