Το ματς που προσφέρει «χρυσάφι»

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών στον κόσμο, έκανε την οικονομική ανάλυση του ματς ανάμεσα στην Χάντερσφιλντ-Νότιγχαμ Φόρεστ που οδηγεί από την Championship στην Premier League αναφέροντας πως ο νικητής θα έχει έσοδα 200 εκ.ευρώ.

Νότιγχαμ Φόρεστ και Χάντερσφιλντ συνθέτουν τον φετινό τελικό των μπαράζ ανόδου από την Championship στην Premier League και στο πλαίσιο αυτό, η Deloitte παρουσίασε μία ανάλυση για το τι σημαίνει σε οικονομικό επίπεδο αυτό το ματς και ειδικότερα για την ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για την κορυφαία κατηγορία.

Σύμφωνα με την έκθεσή της, η ομάδα που θα προβιβαστεί αναμένεται να έχει μελλοντικά έσοδα ύψους 200 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας, οι οποίες θα προέρχονται από αυξήσεις στα εμπορικά έσοδα, έσοδα από την ημέρα των αγώνων και εξασφαλισμένα έσοδα που θα προέρχονται από την κεντρική διαχείριση της Premier League, τα οποία υπολογίζονται στα 100 εκατ. ευρώ.

Στη συγκεκριμένη ανάλυση φιλοξενούνται και δηλώσεις του διευθυντή της Deloitte, που εξηγεί πώς μπορούν να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα. «Οι οπαδοί έχουν επενδύσει στον στόχο να δουν τον σύλλογό τους να μπαίνει ξανά στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι ομάδες που προωθούνται επωφελούνται από σημαντικά οικονομικά κέρδη που μπορούν να προσφέρουν νέες υπογραφές παικτών, βελτιώσεις σταδίου και πολλά άλλα.

Ο νικητής του αγώνα της Κυριακής θα αντιμετωπίσει την πρόκληση να διατηρήσει τον ενθουσιασμό των φιλάθλων, καθώς και να εξισορροπήσει την οικονομική σταθερότητα τους επόμενους μήνες. Ο αγώνας αυτής της Κυριακής κρατά το κλειδί για την εκ νέου είσοδο στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά η πιο δύσκολη μάχη έρχεται: η παραμονή σε αυτήν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται επίσης ότι αν η ομάδα που θα πάρει την άνοδο, υποβιβαστεί αμέσως την επόμενη σεζόν, θα λάβει περίπου 95 εκατ. ευρώ για τις σεζόν 2023/24 και 2024/25.