Η Λέγκια Βαρσοβίας κατέκτησε το πρωτάθλημα Πολωνίας για 13η φορά στην Ιστορία της, αφού κέρδισε στα χαρτιά με σκορ 3-0 το ματς με την Λεχ Λόζναν, λόγω της εισβολής των φιλάθλων της τελευταίας μέσα στο γήπεδο.

Ο διαιτητής Ντάνιελ Στέφανσκι διέκοψε τον αγώνα στο 77ο λεπτό, όταν οι οπαδοί της Λεχ πέταξαν φωτοβολίδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τότε η Λέγκια ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, χάρη στα γκολ του Τόμαγκο Αντόλιτς και Μίχαηλ Κουτσάρτζικ. Μετά το δεύτερο γκολ, αρκετές δεκάδες υποστηρικτές της Λεχ εισέβαλαν στο γήπεδο και εκδιώχθηκαν από περίπου 200 αστυνομικούς.

Η επιτροπή της Ekstraklasa League αποφάσισε αργότερα να κατακυρώσει με 3-0 το ματς στη Λέγκια, ενώ η Λεχ δήλωσε ότι δεν θα ασκήσει έφεση.

«Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, η Λέγκια έχει 70 βαθμούς και έχει εξασφαλίσει τον τίτλο στην Πολωνία. Η Λεχ Πόζναν έχει 60 βαθμούς και είναι στην τρίτη θέση», δήλωσε εκπρόσωπος της Ekstraklasa.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος της Λεχ, Λούκας Μπορόβιτς είπε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP ότι ο σύλλογος ανέμενε «σοβαρές συνέπειες» μετά από τα επεισόδια.