ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Ματς για «γερά νεύρα» στη Τούμπα: Ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς στο 90′ και νίκησε 3-2 την ΑΕΚ

Οι Θεσσαλονικείς έβαλαν «φωτιά» στο πρωτάθλημα με ανατροπή στην ανατροπή

Ματς για «γερά νεύρα» στη Τούμπα: Ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς στο 90′ και νίκησε 3-2 την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς στο 90′ και νίκησε την ΑΕΚ με 3-2 στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Το ματς ξεκίνησε με… γκολ για τους γηπεδούχους μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Κωνσταντέλια. Ωστόσο, η Ένωση βρήκε άμεσα απάντηση και ισοφάρισε με ωραία προσπάθεια του Πινέδα έξι λεπτά αργότερα. Στο 75′ Ο Βίντα βρήκε δίχτυα από κοντά, έκανε την ανατροπή και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Αλμέιδα.

Ο Κωνσταντέλιας, όμως, «χτύπησε» για δεύτερη φορά στο ντέρμπι κι έκανε το 2-2 στο 81′, πριν ο Σάστρε με σουτ εκτός περιοχής ολοκληρώσει την ανατροπή στην ανατροπή στο 90′, με το 3-2 να παραμένει μέχρι

Η εικόνα του αγώνα

Οι «ασπρόμαυροι» έπιασαν… στον ύπνο την ΑΕΚ. Από εκτέλεση πλάγιο, ο Μπράντον Τόμας βρήκε τον Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα που γύρισε στον Κωνσταντέλια, με τον 20χρονο να ανοίγει το σκορ με το δεξί μόλις στο 3ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στην ισοφάριση. Από ενέργεια και παράλληλο γύρισμα του Σέρχιο Αραούχο, ο Νίκλας Ελίασον δεν έβαλε καλά το πόδι του, χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Στο 9′, όμως, η Ένωση έφερε το ματς στα ίσια με τον Πινέδα. Απίθανη ατομική ενέργεια του Μεξικανού που ξεπέρασε Γιόνι Ότο, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Σουαλιό Μεϊτέ για να σουτάρει με το δεξί – δοκάρι και μέσα για το 1-1.

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε, με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να πραγματοποιεί στο 19′ απίθανη επέμβαση σε κοντινή προβολή του Πινέδα μετά από σέντρα του Ελίασον. Ο Κροάτης τερματοφύλακας σταμάτησε και το πλασέ του πεσμένου Αραούχο μετά την αντεπίθεση με τον Εζέκιελ Πόνσε. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και μέσα σε ένα δίλεπτο απείλησαν δις. Αρχικά, από γέμισμα του Τόμας, ο Εχσάν Χατζισαφί πρόλαβε με το κεφάλι τον Ζίβκοβιτς που ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Από το κόρνερ που ακολούθησε, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, με τον Γιώργο Αθανασιάδη να στέλνει την μπάλα με υπερένταση στο οριζόντιο δοκάρι και, ξανά, κόρνερ.

Ακόμα καλύτερη ήταν η φάση του 39ου λεπτού, τελευταία για το πρώτο μέρος, με τον Ζίβκοβιτς να βρίσκει αφύλακτο στη μικρή περιοχή τον Στέφαν Σβαμπ, αλλά την καρφωτή κεφαλιά του Αυστριακού έβγαλε ενστικτωδώς ο Αθανασιάδης. Στο ξεκίνημα του δεύτερου, οι γηπεδούχοι φάνηκε να βγάζουν περισσότερη ενέργεια και διάθεση, χωρίς όμως να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Αθανασιάδη. Πλην εκείνης του 67ου λεπτού… Από αναταραχή στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Κωνσταντέλιας έκανε το βολέ με το αριστερό, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας, χωρίς καλό οπτικό πεδίο, έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Για να φτάσουμε στο 75ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να κάνουμε το 1-2. Από εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί – το οποίο θεώρησαν πως δεν έγινε ποτέ οι του ΠΑΟΚ – ο Σβαμπ με προβολή έστειλε την μπάλα προς τα πίσω. Ο Κοτάρσκι απέκρουσε ενστικτωδώς αλλά ο Βίντα πιο γρήγορα από όλους με το κεφάλι σκόραρε εύκολα. Η χαρά των ανθρώπων της ΑΕΚ δεν κράτησε πολύ. Η μπάλα έμεινε αρκετή ώρα στον αέρα, ο Αλεξάντερ Κάλενς δεν έδιωξε, ο Αλί Σαμάτα πήρε την κεφαλιά κι ο Κωνσταντέλιας αυτή τη φορά ευστόχησε, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 81′.

Η ανατροπή για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε στο 90′. Από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση της μπάλας, ο Σάστρε σούταρε με τη μία, η μπάλα βρήκε λίγο και σε πόδια ξεγελώντας τον Αθανασιάδη για το 3-2.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια πολύτιμη νίκη και να μένει ζωντανός στη μάχη του τίτλου, περιμένοντας στην Τούμπα τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και πηγαίνοντας στου Χαριλάου για το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Η ΑΕΚ, από την άλλη, έχει ακόμη ένα match ball, στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό, προτού υποδεχθεί τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (46′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (77′ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς (77′ Ντεσπόντοφ), Τάισον (90’+3′ Βιεϊρίνια), Κωνσταντέλιας, Τόμας (70′ Σαμάτα).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (78′ Λιβάι), Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Αραούχο (66′ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (65′ Άμραμπατ), Πόνσε (78′ Τσούμπερ).


Οι εξελίξεις…

Ο ΠΑΟΚ 3-2 την ΑΕΚ
Τέλος στον αγώνα

Ο Βεϊρίνια στη θέση του Τάισον

Επτά λεπτά οι καθυστερήσεις
Έχουμε παίξει τα 3′

Γκολ ο ΠΑΟΚ στο 90′
Σουτ του Σάστρε μετά τοι κόρνερ η μπάλα ίσως κάπου βρίσκει μεταξύ Σαμάτα και Γιόνσον και κάνει το 3-2!

Στο 87
Κεφαλιά Κάλενς άουτ η μπάλα

2-2 στο 81′
Τραγικό λάθος Κάλενς, ο Σαμάτα με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κωνσταντέλια, ο οποίος με τη μία έκανε το 2-2.

Στο 80′ το παιχνίδι

Ο Λιβάι Γκαρσία στη θέση του Ρότα

Ο Τσούμπερ στη θέση του Πόνσε

Στο 78′ το παιχνίδι
Ο Ντεσπόντοφ στη θέση του Ζίβκοβιτς

1-2 η ΑΕΚ
Γέμισμα Χατζισαφί ο Σβαμπ έβαλε την προβολή ο Κοτάρσκι απέκρουσε και ο Βίντα με κεφαλιά το 1-2

Ένταση μεταξύ των δύο πάγκων

Στο 70′ το παιχνίδι

Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ
Ο Σαμάτα θα πάρει την θέση του Τόμας

Απίθανος Αθανασιάδης
Δυνατό σουτ του Κωσνταντέλια και ο Αθανασιάδης αν και δεν έχει και τόσο καλή ορατότητα θα πεταχθεί και θα την στείλει κόρνερ την μπάλα

Αλλαγές για την ΑΕΚ στο 63
Ο Γκατσίνοβιτς στη θέση του Αραούχο και ο Άμραμπατ αντί του Ελίασον

Κερδίζει κόρνερ ο Κωνσταντέλιας μετά από παρέμβαση του Γιόνσον

Στο 50′ το παιχνίδι
Δεν έχει τον ρυθμό του 1ου μέρους

Ξεκίνησε το 2ο μέρος

Ο Σάστρε στη θέση του Ότο για τον ΠΑΟΚ

Ημίχρονο

Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις

Στο 45′ το παιχνίδι

Κίτρινη κάρτα στον Κωνσταντέλια που έκοψε πολλά υποσχόμενη επίθεση της ΑΕΚ στο 42

Φοβερός Αθανασιάδης
Απίθανη απόκρουση σε εξ’ επαφής κεφαλιά του Σβαμπ, μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ
37′ Μεγάλη επέμβαση Αθανασιάδη! Κουλιεράκης την κεφαλιά, απόκρουση Αθανασιάδη, οριζόντιο και νέο κόρνερ!

Η ΑΕΚ με 2-3 πάσες είναι στην περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά ο Κοτάρσκι είναι σπουδαίος σήμερα

Στο 32′
Πλασέ του Αραούχο πέφτει στην αριστερή του πλευρά και διώχνει ο Κοτάρσκι

Εξαιρετικός ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ που σκόραρε στο 3′

Κερδίζει κόρνερ με τον Κωνσταντέλια ο ΠΑΟΚ στο 25

Πολύ καλό παιχνίδι πάνω κάτω η μπάλα

Στο 20
Ο Κοτάρσκι αποκρούει με το στήθος εξ’ επαφής σουτ του Πινέδα και σώζει τον ΠΑΟΚ

Στο 14′ ο Γιόνσον απειλεί ξανά τον ΠΑΟΚ αλλά ο Κουλιεράκης προλαβαίνει και στέλνει την μπάλα κόρνερ

1-1 στο 9′
Τρομερό γκολ του Πινέδα χόρεψε την άμυνα του ΠΑΟΚ μπήκε από πλάγια μέσα στην περιοχή και με σουτ με τη βοήθεια του δοκαριού έκανε το 1-1!

Ευκαιρία για την ΑΕΚ
Στο 5′ μετά από πάσα του Αραούχο ο Ελίασον είναι σε θέση για γκολ αλλά δεν βρίσκει όπως θέλει την μπάλα

1-0 ο ΠΑΟΚ στο 3΄
Δυνατό ξεκίνημα από τον ΠΑΟΚ με τον Μπάμπα να γυρίζει μέσα στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ και ο Κωνσταντέλιας αμαρκάριστος με τη μια με πλασέ νικάει τον Αθανασιάδη το 1-0

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σέντρα στο ματς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.