Κλοπ σε παίχτες: «Είστε εδώ με ελεύθερη βούληση – Δεν είστε υποχρεωμένοι να προπονηθείτε»

Κλοπ σε παίχτες: «Είστε εδώ με ελεύθερη βούληση – Δεν είστε υποχρεωμένοι να προπονηθείτε»

Η έναρξη των ομαδικών προπονήσεων στην Premier League έδωσαν το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση προς την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου (και) στην Αγγλία. Ωστόσο, στις τάξεις των ποδοσφαιριστών υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία καθώς ουδείς μπορεί να νιώθει ασφαλής με τον κορωνοϊό να παραμένει απειλητικός.

Ακόμη και στη Λίβερπουλ, όπου η προσμονή για την επιστροφή στους τίτλους έπειτα από 30 χρόνια είναι μεγάλη (απέχει ελάχιστα από τον τίτλο), δεν κρύβουν ότι η νέα πραγματικότητα έχει δημιουργήσει ανασφάλεια. Για το λόγο αυτό, όπως αποκάλυψε ο προπονητής της ομάδας Γιούργκεν Κλοπ, δόθηκε στους παίκτες το δικαίωμα να επιλέξουν ελεύθερα -δίχως τιμωρίες μολονότι έχουν συμβόλαιο- αν θέλουν να προπονηθούν ή όχι.

«Προτού αρχίσουν οι προπονήσεις, είπα σε όλους τους ποδοσφαιριστές μου: “Είστε εδώ με ελεύθερη βούληση, δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε. Συνήθως υπογράφετε ένα συμβόλαιο και οφείλετε να είστε εδώ όταν το λέω εγώ. Ομως σε αυτή την περίπτωση μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να είστε εδώ. Δεν θα υπάρχουν τιμωρίες. Είναι δική σας η απόφαση και θα την σεβαστούμε 100%”» είπε ο Κλοπ μιλώντας στο Sky Sports και πρόσθεσε: «Στην πρώτη προπόνηση έφτασα φορώντας τη φόρμα μου και αισθάνθηκα σαν να ήμουν αστυνομικός. Ήταν κάτι το ιδιαίτερο για εμένα να επιστρέψω στη δουλειά και να τους δω όλους. Ηταν πολύ ωραίο. Υπήρχαν ήδη δέκα παίκτες χωρισμένοι σε δύο γκρουπ των πέντε, που έκαναν προπόνηση σε διαφορετικά γήπεδα και σε απόσταση ο ένας από τον άλλον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα για την κατάσταση στην οποία βρήκε τους ποδοσφαιριστές του, σχολίασε: «Οι παίκτες μου είχαν το μεγαλύτερο διάστημα απραξίας από κάθε άλλη φορά στη ζωή τους, σχεδόν εννέα εβδομάδες, ενώ έχουν συνήθως δύο. Θα πρέπει να συνηθίσουμε όμως σε αυτή την κατάσταση, αν και οι πρώτες εντυπώσεις μου από τις προπονήσεις είναι θετικές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.