CAS: Οριστικός ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα

Οριστικά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων τίθενται για τη σεζόν 2022-2023 οι ρωσικές ομάδες

CAS: Οριστικός ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) έκανε γνωστή την ετυμηγορία του την Παρασκευή (15/7) αναφορικά με τις διαδικασίες τεσσάρων ρωσικών ομάδων κατά της UEFA, επικυρώνοντας την απόφαση αποκλεισμού των συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις – Το δικαστήριο απέρριψε επίσης την έφεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της FIFA.

Οριστικά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων τίθενται για τη σεζόν 2022-2023 οι ρωσικές ομάδες -λόγω της επίθεσης στην Ουκρανία- μετά την απόρριψη της έφεσης που είχαν καταθέσει τέσσερις σύλλογοι, αλλά και η Ρωσική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατά της απόφασης των FIFA/UEFA.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο λοιπόν συμφωνεί με τα διοικητικά όργανα του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, κι αποφάσισε την Παρασκευή (15/7) υπέρ της FIFA και της UEFA στη δικαστική διαμάχη μεταξύ αυτών και της Ομοσπονδίας συν τεσσάρων ρωσικών συλλόγων.

Προκειμένου να επιβεβαιώσουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, η FIFA και η UEFA απέκλεισαν την Ρωσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τις προκρίσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 από τις 28 Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι προσφυγές που κατέθεσε η FUR κατά των αποφάσεων που ελήφθησαν στις 28 Φεβρουαρίου 2022 από το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA για την απαγόρευση όλων των ρωσικών ομάδων και συλλόγων από τη συμμετοχή στις αντίστοιχες διοργανώσεις τους μέχρι νεωτέρας έχουν απορριφθεί και οι προσβαλλόμενες αποφάσεις επιβεβαιώνονται», γνωστοποίησε το CAS σε δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.