Europa League: Έρευνα της UEFA για την επίθεση του Ζ.Μουρίνιο στον διαιτητή και την συμπεριφορά των φαν της Ρόμα

Η UEFA ανακοίνωσε ότι αναμένει την αναλυτική αναφορά του Άντονι Τέιλορ

Europa League: Έρευνα της UEFA για την επίθεση του Ζ.Μουρίνιο στον διαιτητή και την συμπεριφορά των φαν της Ρόμα

Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για τη φραστική επίθεση του Ζοσέ Μουρίνιο προς τον Άντονι Τέιλορ, διαιτητή του τελικού Europa League, μεταξύ Σεβίλης και Ρόμα (4-1 πέναλτι/1-1).


Η ανακοίνωση της UEFA:

«Έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες σύμφωνα με το Άρθρο 55 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA σχετικά με τον τελικό του Europa League μεταξύ Σεβίλλης και Ρόμα που διεξήχθη στις 31 Μαΐου 2023 στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Καταγγελίες κατά της Σεβίλλης:

– Εισβολή στον αγωνιστικό χώρο
– Ρίψη αντικειμένων
– Φωτοβολίδες
– Ανάρμοστη συμπεριφορά ομάδας

Καταγγελίες κατά της Ρόμα:

– Ρίψη αντικειμένων

– Φωτοβολίδες

– Πράξεις που προκάλεσαν ζημιές
– Επεισόδια
– Ανάρμοστη συμπεριφορά ομάδας
– Προσβλητική γλώσσα/προσβολές προς τον διαιτητή του αγώνα (κ. Ζοσέ Μουρίνιο)

Το Σώμα Ελέγχου, Δεοντολογίας και Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA (CEDB) θα αποφασίσει για αυτό σε εύθετο χρόνο».

Καταγγελία των Άγγλων διαιτητών για τις επιθέσεις σε Τέιλορ

Η ένωση επαγγελματιών διαιτητών ποδοσφαίρου της Αγγλίας κατήγγειλε σήμερα (2/6) «τις αδικαιολόγητες προσβολές» που υπέστη ο Άντονι Τέιλορ, ο διαιτητής του τελικού του Europa League, ο οποίος δέχτηκε επίθεση στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης την Πέμπτη (1/6), από φιλάθλους της Ρόμα. Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Άγγλος διαιτητής και η οικογένειά του φαίνονται να περιμένουν να πάρουν το αεροπλάνο, την επομένη της νίκης της Σεβίλλης στα πέναλτι (4-1/1-1) εναντίον της Ρόμα, περικυκλωμένοι από οπαδούς. Ένα μπουκάλι και μια καρέκλα πετάχθηκαν προς την κατεύθυνσή τους.

«Είμαστε τρομοκρατημένοι από τις αδικαιολόγητες και αποκρουστικές προσβολές που απευθύνθηκαν στον Άντονι και την οικογένειά του καθώς προσπαθούσε να επιστρέψει στο σπίτι μετά τη διαιτησία στον τελικό του Europa League», ανέφερε η PGMOL.

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε την πλήρη υποστήριξή μας στον Άντονι και την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Το αεροδρόμιο Ferenc-Liszt στη Βουδαπέστη εξέδωσε επίσης ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ένας Ιταλός οπαδός «έχει συλληφθεί από την αστυνομία και έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες εναντίον του για αυτά τα επεισόδια».

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τον τελικό, ο προπονητής της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, μαγνητοσκοπήθηκε στο πάρκινγκ του γηπέδου να επιτίθεται φραστικά στα αγγλικά και στα ιταλικά στον διαιτητή, αποκαλώντας τον «ντροπή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η UEFA ανακοίνωσε ότι αναμένει την αναλυτική αναφορά του Άντονι Τέιλορ πριν αποφασίσει για πιθανές κυρώσεις σε βάρος του Πορτογάλου προπονητή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.