ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Europa League: ΑΕΚ-Άγιαξ (1-1) – Τελικό σκορ

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Europa League: ΑΕΚ-Άγιαξ (1-1) – Τελικό σκορ

Τέλος αγώνα

90′: Ο Γιόνσον κλέβει τη μπάλα, παίζει το 1-2 με τον Μάνταλο και βγαίνει μόνος του καταφέρνοντας να πλασάρει πάνω στον τερματοφύλακα… Απίστευτη ευκαιρία

89′: Ισοφαρίζει η Μπράιτον σε 2-2 τη Μαρσέιγ με πέναλτι του Πέδρο

ΓΚΟΛ η ΑΕΚ

74′: Από το κόρνερ και τη σέντρα του Άμραμπατ ο Βίντα με καρφωτή κεφαλιά ισοφαρίζει σε 1-1

58′ Αντεπίθεση για τον Άγιαξ, σουτ του Μπέργκχαους πάνω από τα δοκάρια

Σέντρα για το β΄ ημίχρονο στο ματς 

Ημίχρονο στο ματς

43′: Τρομερή επέμβαση Στάνκοβιτς σε ένα πολύ δυνατό σουτ του Μπέργκχαους

ΓΚΟΛ ο Άγιαξ
30′: Ο Μπέργκβαϊν νικά τον Στάνκοβιτς που πέφτει σωστά

Πέναλτι για τον Άγιαξ

28′: Ο Μπέργκβαϊν μπαίνει στην περιοχή ο Πινέδα τον μαρκάρει άτσαλα κι ο Σλοβένος Γιουγκ δείχνει πέναλτι… Να δούμε αν θα επέμβει το VAR

25′: Σουτ του Χατζισαφί η μπάλα ένα μέτρο μακριά από το δοκάρι

12′: Από έμα πλάγιο ο Μπρόμπει βρίσκεται απέναντι από τον Στάνκοβιτς με τον κιπερ της ΑΕΚ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια

9′: Δυνατό σουτ Άμραμπατ πόδι αμυντικού κόβει και νέο κόρνερ

19:45 Σέντρα στο ματς 

Η πρεμιέρα της στον όμιλο του Europa League ήταν ονειρική καθώς με το διπλό στην έδρα της Μπράιτον με το… καλημέρα ανέτρεψε τα δεδομένα.

Δύο εβδομάδες αργότερα η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να βάλει ακόμη πιο στέρεες βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση, υποδεχόμενη τον Άγιαξ.

Στον Άγιαξ αγνοούν τη χαρά της νίκης από τις 24 Αυγούστου (4-1 τη Λουντογκόρετς στα προκριματικά του Europa League) και στα πέντε ματς που ακολούθησαν μέτρησαν 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Η δε τελευταία ήρθε στο εντός έδρας ντέρμπι με τη Φέγενορντ που έληξε 0-4 με την ομάδα του Ρότερνταμ να προηγείται 3-0 από το ημίχρονο, τον αγώνα να διακόπτεται (λόγω φωτοβολίδων) και μετά από τρεις ημέρες να πετυχαίνει ένα ακόμη γκολ.

Γενικά ο σύλλογος του Άμστερνταμ μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί με τον Λουίς Φαν Χάαλ να επιστρέφει ως σύμβουλος, τον τεχνικό διευθυντή Σβεν Μίσλιντατ να απολύεται (εν μέσω φημών για μεταγραφές μέσω γραφείων που συνεργάζονταν στενά) και τον προπονητή Μορίς Στέιν να παίζει κάθε εβδομάδα το κεφάλι του.

Κι η ΑΕΚ βέβαια προέρχεται από την ήττα που γνώρισε στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, ωστόσο μπορεί στο Ηράκλειο η εικόνα της να μην ήταν καλή, αλλά η κατάσταση στην Ένωση είναι πολύ καλύτερη απ’ αυτήν στον Αίαντα.

Το θετικό για τον Ματίας Αλμέιδα είναι ο μόνος που δεν υπολογίζει ο Αργεντινός τεχνικός είναι ο Λιβάι Γκαρσία (όπως και οι Κάλενς, Φαν Φερτ που δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα), ενώ στον Άγιαξ μοναδική απουσία αυτή του Βος που αποβλήθηκε στην εντός έδρας ισοπαλία (3-3) με τη Μαρσέιγ.

Ο Αργεντινός τεχνικός όπως αναμενόταν  επαναφέρει τους Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι υπόλοιποι της αρχικής ενδεκάδας είναι οι εξής:

Ο Στάνκοβιτς ξεκινάει φυσικά στην εστία, οι Χατζισαφί και Σιντιμπέ είναι στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής και ο Σιμάνσκι μαζί με τον Πινέδα επιλέγονται ως δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Οι Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ, όπως αναμενόταν, ξεκινούν στην αριστερή και στη δεξιά πλευρά αντίστοιχα, ενώ πίσω από τον προωθημένο Πόνσε θα κινείται ο Αραούχο.

Στον πάγκο της ΑΕΚ είναι οι Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μοχαμάντι, Γιόνσον, Ρότα, Ελίασον, Μάνταλος, Μήτογλου, Γαλανόπουλος, Πισάρο, ενώ εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων έμεινε ο Τσούμπερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον Άγιαξ, ο Μόρις Στέιν ξεκινάει νε τιν Γκόρτερ στην εστία, τους Χάτο, Άβιλα, Σούταλο και Ρενς τετράδα στην άμυνα, τους Ταχίροβιτς, Τέιλορ και Μπέργκχαους τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Μπέργκβαϊν και Φορμπς στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Μπρόμπεϊ στην κορυφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.