ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

La Liga: Κατήγγειλε την Παρί Σεν Ζερμέν για παραβίαση του Financial Fair Play – Είχε καταγγείλει και την Μαν.Σίτι τον Απρίλιο

Όχι μόνο στην UEFA αλλά και στα δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γαλλίας

La Liga: Κατήγγειλε την Παρί Σεν Ζερμέν για παραβίαση του Financial Fair Play – Είχε καταγγείλει και την Μαν.Σίτι τον Απρίλιο

Η La Liga, όπως είχε προειδοποιήσει προ ημερών, κατήγγειλε την Παρί Σεν Ζερμέν ενώπιον της UEFA, με την κατηγορία ότι παραβιάζει τους οικονομικούς κανόνες που ορίζι το Financial Fair Play μετά και από τα λεφτά που δόθηκαν για την επέκταση συμβολαίου του Εμπαπέ.

Η ισπανική λίγκα το έκανε και για την Μάντσεστερ Σίτι τον περασμένο Απρίλιο. H διοργανώτρια αρχή που τελεί υπό την προεδρία του Τέμπας έχει προσφύγει γι’ αυτή την υπόθεση όχι μόνο στην UEFA, αλλά και στα δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γαλλίας.

Στην επιστολή οι Ισπανοί αναφέρονται στον ισχυρό άνδρα των Παριζιάνων, Νασέρ Αλ Κελαϊφί. Ο Χαβιέρ Τέμας κάνει αυτό το βήμα θεωρώντας ότι «αυτές οι πρακτικές αλλάζουν το σύστημα και τη βιωσιμότητα του ποδοσφαίρου, βλάπτουν όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους και τα πρωταθλήματα και χρησιμεύουν μόνο στην τεχνητή άνοδο της αγοράς, με χρήματα που δεν παράγονται στο ίδιο το ποδόσφαιρο».

Η καταγγελία κατατέθηκε αυτή την εβδομάδα και σύμφωνα με την AS, έχει γίνει αντίστοιχη κίνηση κατά της Μάντσεστερ Σίτι και της Γιουβέντους τους τελευταίους μήνες ενώπιον του ίδιου οργάνου. Αυτό το βήμα, σύμφωνα με τη La Liga, γίνεται για την προστασία της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας και των ομάδων, ώστε να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζουμε ότι η La Liga προέβη σε αντίστοιχη κίνηση -και μάλιστα με επιτυχία- το 2017 και το 2018, αν και το CAS κατέληξε να καταρρίψει τις κυρώσεις. Μάλιστα σύμφωνα με τα ισπανικά ρεπορτάζ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να προστεθούν νέα στοιχεία στους φακέλους αυτών των καταγγελιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.