ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Μάλτα – Ελλάδα 0-2: Εύκολη νίκη στο φιλικό επί Αυστριακού εδάφους για την «γαλανόλευκη»

Το φιλικό παιχνίδι διεξήχθη στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας

Μάλτα – Ελλάδα 0-2: Εύκολη νίκη στο φιλικό επί Αυστριακού εδάφους για την «γαλανόλευκη»

Η Εθνική Ελλάδας κέρδισε με ευκολία την Μάλτα και επικράτησε με 2-0 στο φιλικό των δυο ομάδων στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Αυτό ήταν το δεύτερο και τελευταίο φιλικό για την Εθνική, η οποία δεν θα αγωνιστεί στο Euro και ως εκ τούτου οι ποδοσφαιριστές της «γαλανόλευκης» ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για τη σεζόν 2023-24.

Τα γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημειώθηκα από τους Τάσο Μπακασέτα στο 6΄και Χρήστο Τζόλη στο 15΄, με την Εθνική να κάνει συντήρηση δυνάμεων στο μεγαλύτερο μέρος του φιλικού.

Ο «υπηρεσιακός» ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος έδωσε ευκαιρία σε πολλούς παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής σε προηγούμενα ματς, με τους Τζολάκη, Μανδά και Τσιγγάρα να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους με τη γαλανόλευκη φανέλα.

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο φιλικό και μόλις στο 2ο λεπτό είχαν την πρώτη τελική της στο ματς με το πλασέ του Τζόλη το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Αλ Τούμι. Στο 6’ ο Παυλίδης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή απ’ τον γκολκίπερ της Μάλτας κι ο Μπακασέτας δεν αστόχησε απ’ την άσπρη βούλα, κάνοντας το 1-0 για τη «γαλανόλευκη» ομάδα.

Στο 14’ από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και γύρισμα του Παυλίδη στον Τζόλη, ο επιθετικός της Φορτούνα Ντίσελντορφ εκτέλεσε άμεσα κι έκανε το 2-0, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του με την Εθνική Ομάδα σε 15 συμμετοχές.

Η Ελλάδα συνέχισε να είναι φουλ επιθετική και στο 24’ από γύρισμα του Μπακασέτα, ο Παυλίδης σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, ενώ στο 31’ από λάθος των παικτών της Εθνικής, ο Τέουμα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Τζολάκης έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά, αποκρούοντας σε δύο χρόνους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 50’ με τον Μπακασέτα που πλάσαρε άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ξανά ο αρχηγός της Ελλάδας από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 70’ ο Αλ Τούμι έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Λημνιού, ενώ στο 77’ η κεφαλιά του Δουβίκα από σέντρα του Κυριακόπουλου έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια.

Η Μάλτα προσπάθησε να βρει τις δικές της στιγμές στο ματς, με τον Τζολάκη να αποκρούει στο 80’ το σουτ του Νουόκο, ενώ στο φινάλε άλλη μία προσπάθεια του Τζολη δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία της Μάλτας, με το τελικό 2-0, να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Διαιτητής: Α. Κιάς (Αυστρία)
Κίτρινες: 28’ Κουλιεράκης

Ελλάδα (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης (82’ Μανδάς), Σάλιακας (82’ Τσιγγάρας), Ρέτσος (73’ Ντόη), Κουλιεράκης, Κυριακόπουλος, Μάνταλος (61’ Κώτσιρας), Κουρμπέλης, Μασούρας (61’ Λημνιός), Τζόλης, Μπακασέτας, Παυλίδης (61’ Δουβίκας).
Μάλτα (Μικέλε Μαρκολίνι): Αλ Τούμι, Σο, Ζ. Μουσκάτ, Μποργκ (89’ Ταμπόνε), Κορμπολάν, Γκουλιαμιέρ, Ν. Μουσκάτ (89’ Βέλα), Τεούμα, Καμενζούλ, Μπονγκ (72’ Νουόκο), Ντεγκαμπριέλε (46’ Ρέιντ).

Αναλυτικά ο αγώνας:

Τέλος του αγώνα

Από τα πιο σημαντικά στο 2ο ημίχρονο η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Μανδά με την Εθνική

75′ Ο Κουλιεράκης διώχνει στην γραμμή την κεφαλιά του Γκιλαουμέ

60′ Ωραία προσπάθεια για τους διεθνείς με τον Μπακασέτα να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ

50′ Νέα καλή στιγμή για την Εθνική με τον Μπακασέτα να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ

Σέντρα στο Β’ ημίχρονο

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο

31′: Λάθος έξω από την περιοχή μας ο Τζολάκης διώχνει το πρώτο σουτ του Μπόνγκ και προλαβαίνει και παραχωρεί κόρνερ σε δεύτερο χρόνο

27′: Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κουλιεράκης βρίσκεται στο έδαφος και υπάρχει ένταση με παίκτη της Μάλτας

ΓΚΟΛ η Εθνική
15′: Η Ελλάδα κυριαρχεί και κλέβοντας τη μπάλα αυτή φτάνει στον Τζόλη που με απίστευτο πλασέ κάνει το 2-0

ΓΚΟΛ η Ελλάδα

7′: Ο Μπακασέτας νικά τον Αλ Τούμι για το 1-0

Ο Παυλίδης μετά από μακρινή μπαλιά, βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μάλτας, με τον Έλληνα επιθετικό να ανατρέπεται και να κερδίζει το πέναλτι

6΄πέναλτι για την Εθνική

Μάλτα – Ελλάδα 0-0

Ο αγώνας έχει ξεκινήσει

Η Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσει την Μάλτα στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό της «γαλανόλευκης» πριν από την έναρξη του Euro 2024.

Μια διοργάνωση από την οποία η χώρα μας θα απουσιάζει, κάτι που σημαίνει πως ο Νίκος Παπαδόπουλος θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο αγώνας αυτός είναι η τελευταία υποχρέωση για τους Έλληνες διεθνείς μέσα στον Ιούνιο, με τους ίδιους στη συνέχεια να ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, προτού ενσωματωθούν στους συλλόγους τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.